Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Díjkedvezményt kap a gödöllői piac öt bérlője

2016-04-16 11:03:35

Öt, a városi piacon található kereskedelmi egység által fizetett bérleti díj csökkentéséhez járult hozzá a várost irányító grémium tagjainak többsége a gödöllői önkormányzat áprilisi ülésén. A tarifák differenciált mérséklése július 1-jétől lép érvénybe.
A döntést azzal indokolták, hogy az elmúlt időszakban objektív okok (okmányiroda, polgármesteri hivatal teljes, illetve részleges elköltözése) miatt a vásárlói kereslet jelentősen lecsökkent, ami néhány bérlőnél veszteségessé tette a további működést. A bérleti díj mérséklése havi nettó 5 és 40 ezer forint közötti összeget jelent. Az érintett egységek körét a 107-es számú csarnoki üzlet, az élelmiszerbolt, a húsbolt, a tejbolt és a pavilon büfé alkotják. Az új rendszerben az önkormányzati tulajdonban lévő Piac Kft. erre az évre közel 700 ezer forintos nagyságrendű bevételkiesést szenved el.

Érdeklődésünkre Vilhelm Ferenc ügyvezető igazgató elmondta, hogy olyan vállalkozásokról van szó, amelyek hosszabb távú bérleti szerződéssel rendelkeznek a gödöllői piacon, és többségük nagyobb létszámú munkaerőt foglalkoztat, illetőleg jelentősebb nagyságú területet bérel. Ennek következtében járulékos rezsi- és bérköltségei is magasabbak. Fennállt a veszélye, fogalmazott az igazgató, hogy a forgalom visszaesése okozta bevétel-csökkenés esetükben a bérleti szerződés felmondásához vezet, ami a mostani engedménynél komolyabb forráskiesést okozhatott volna a Piac Kft. gazdálkodásában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online