Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tegyen javaslatot, hol mérjen a traffipax!

2016-04-15 07:45:51

Huszonnégy órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett, Speedmarathont – hajt végre az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) április 21-én, csütörtökön 6 órától április 22-én, pénteken 6 óráig. Az akcióhoz 24 tagállam csatlakozott – olvasható a police.hu oldalon.
Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, és nem a szankcionálás. Azonban a dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő intézkedésekre kerül sor. veszélyességének tudatosítása.

Hasonlóan a tavalyi akcióhoz, a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni, javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol legyen sebességellenőrzés. A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok emailen keresztül, megyénként és külön a fővárosra vonatkozóan fogadják majd. A gödöllőiek erre az email-címre küldhetik el helyszín-javaslataikat április 19-én, kedden 8 óráig.

A lakosság jelzései alapján – a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében – a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka során a megyei rendőr-főkapitányságok április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amiről a nyilvánosságot tájékoztatják. A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként 10-10 főt meghív, akik e-mailben kapnak értesítést a részletekről.
Az ellenőrzést követően a rendőrség az eredményekről tájékoztatja a nyilvánosságot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online