Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Utasították a kormányhivatalt a Zöld Híd Régió Kft. elleni végrehajtás megindítására

2016-04-08 11:38:00

Amint arról hírportálunk rendre beszámolt, az utóbbi időben nem egy esetben született olyan határozat, ami – mivel a cég jogszabályellenesen (pontosabban, nem a rezsicsökkentéssel kapcsolatosan előírtak szerint) állapította meg és alkalmazta a szemétszállítás ürítési díját az egyik településen – fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta az amúgy is komoly gazdálkodási és fenntarthatósági nehézségekkel küszködő, gödöllői székhelyű Zöld Híd Régió Nonprofit Kft-t.

Az egyik ilyen büntetés 180 ezer forint megfizetéséről szólt, ám a határozat végrehajtása nem történt meg. A panaszosok ezt január közepén tudatták a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH), amely március 31-én keltezett jogerős végzésében arra utasította az ügyben első fokon eljáró Pest Megyei Kormányhivatalt, hogy a társasággal szemben soron kívül indítsa meg és folytassa le a végrehajtási eljárásokat.


Erre azért volt szükség, mert a fogyasztóvédelmi hatóság szerint a Pest Megyei Kormányhivatal az adatszolgáltatási felhíváson kívül egyéb intézkedést nem tett a határozat végrehajtása érdekében. A most elrendelt végrehajtás során a kormányhivatal akár önálló bírósági végrehajtóval is szerződhet. A végrehajtás költségét annak kell viselnie, aki a végrehajtás megindítására és foganatosítására okot adott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online