Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Négy kézjegy került az agrárképzést célzó együttműködési megállapodásra Gödöllőn

2016-03-30 18:02:02

Igazi mérföldkőnek számít az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Szent István Egyetem (SZIE) közötti négyoldalú stratégiai együttműködési keret-megállapodás, amit március 30-án írtak alá a felek Gödöllőn. Az esemény a kormányzat, a szakmai szervezetek és a felsőoktatás együttműködése szempontjából példaértékű megállapodás, hiszen közös feladat az agráriumhoz és vidékfejlesztéshez kapcsolódó szakmák, képzések népszerűsítése a fiatalok körében – olvasható a SZIE PR-, Sajtó- és Rendezvényszervezési Főosztálya által szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.


A keret-megállapodást dr. Palkovics László oktatási államtitkár (balról a második), Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke (balra), dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke (jobbra), valamint dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora (jobbról a második) írta alá, akik ezt követően jókedvűen csaptak egymás kezébe.

A stratégiai együttműködési keret-megállapodás erősíti a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” című kormányzati stratégiát, miszerint az agrár-felsőoktatás átalakításával az agrár- és vidékfejlesztési képzések az agrár-tudásközpontokban koncentrálódjanak, és az egyes gazdasági-társadalmi szereplők minél szorosabban és minél hatékonyabban működjenek együtt – akár egy-egy kampány keretében – az agrárszakmák fiatalok körében történő népszerűsítése érdekében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online