Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ebzárlat lesz áprilisban Gödöllőn és a környező településeken

2016-03-28 15:39:51

Dr. Molnár Rita osztályvezető járási főállatorvos március 7-én ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt. Az intézkedés a csalétek vakcina – időjárás függvényében – kiszórásának április 2-a és 7-e közötti napokon tervezett időpontjától 21 napig, azaz április 28-ig lesz érvényben.

Az ebzárlat tartama alatt
• a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve, úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárást vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
• kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárra szabad kivinni.
• a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
• az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő- és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
• az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
• az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

A vörös rókák tavaszi immunizálási kampánya Pest megye Dunától keletre eső részét érinti. Az ebzárlat alá vont települések: Aszód, Bag, Csömör, Dány, Domony, Erdőkertes, Galgahévíz, Galgamácsa, Gödöllő, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Kartal, Kerepes, Kistarcsa, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Szada, Tura, Valkó, Vácszentlászló, Veresegyház, Verseg, Zsámbok.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online