Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői sporttámogatási keret: se több, se kevesebb

2016-03-24 10:12:08

Ami a sportfeladatokra biztosított pénz nagyságrendjét illeti, ebben az esztendőben tartja a tavalyi – 2014-hez képest ötmillió forinttal csökkentett – 41 millió forintos összeget a gödöllői önkormányzat. A helyi sportélet szereplői az alábbi arányban részesednek a város idei évre elfogadott költségvetési főösszegének hat ezrelékét kevéssel alulmúló keretből.

Változatlan marad a polgármesteri hivatal polgármesteri kabinet sportfeladatainak ellátására szolgáló 4 millió forintos tétel, miközben megszűnt a Gödöllői Sportszövetség dotációja, ami tavaly 2,5 millió forintra rúgott. Továbbra is létezik egy tartalékkeret, ami – a tavalyi 8,3 millió forinttal szemben – 2016-ban 6,4 millió forintos összeget takar. Ezek, az egyelőre nem nevesített felhasználású tételek a teljes előirányzat több mint egynegyedét fedik le.

A sportcélú keret fennmaradó szűk háromnegyedéből, az elmúlt évben juttatott 16 millió forint helyett, 2016-ban 18 millió forintot szánnak a kiemelt egyéni (Gödöllői EAC atlétika és vívás) és csapat versenysport szakosztályok (Gödöllői Röplabda Club, Gödöllői Sport Klub asztalitenisz szakosztály) pályázati úton történő alap-, illetve eredményességi támogatására. A belső arányok egy kicsit érdekesen alakulnak, hiszen amíg az atléták és a vívók 11 millió forinton osztoznak majd, addig a három „labdás” szakosztályt 7 millió forintból kívánják dotálni. Fontos információ, hogy a TAO-támogatást élvező sportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda) helyi reprezentánsai nem juthatnak pénzhez ebből a költségvetési keretből.

Akárcsak egy évvel korábban, idén is 3 millió forintos támogatással számolhatnak a nem kiemelten támogatott gödöllői versenysport szakosztályok, a szabadidősport egyesületeknek pedig ezúttal is 2,5 millió forintot hagytak jóvá.
Nem változik a F.U.T. Alapítvány dotációja (2,6 millió forint), a Városi Diáksport Bizottság – a tavalyi 2,1 millió forinttal szemben – idén 2,5 millió forintra számíthat a települési költségvetéstől.
Az oktatási intézmények pályázati úton, pontrendszer alapján történő motivációs támogatására 2014-ben 2 millió forintot különítettek el, tavaly viszont egy fillért sem áldoztak erre a célra. Idén visszatértek a két esztendővel ezelőtti állapothoz.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online