Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két évre fogadták el a gödöllői szennyvíz-szippantás díjait

2016-03-21 15:38:39

Nem minden gödöllői városatyában váltott ki elégedettséget az, a csaknem egy évvel ezelőtt megszületett döntés, miszerint: Gödöllő közigazgatási területén csak egyetlen vállalkozó, a fővárosi illetékességű Szepesi Zoltán láthatja el a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését, elszállítását és ártalmatlanítását célzó kötelező feladatot.

A javaslat többségi elfogadása után az azt megelőzően alkalmazott tarifák alaposan megemelkedtek, majd tavaly ősszel mérséklődtek. A tendencia erre és a következő esztendőre tovább folytatódik. Az alapdíj bruttó összege (254 forint/ingatlan) ugyan nem változik, ám a köbméterenként ürítési díj az eddigi bruttó 3.236 forintról 3.112 forintra csökken 2016-ban és 2017-ben.

A vállalkozó kalkulációja alapján elmondható, hogy a 234 ingatlanra és éves szinten 1.250 köbméter szippantott szennyvízre számolt bevétel egy esztendőre vonatkoztatva kevéssel meghaladhatja a nettó 3,6 millió forintot. Ezzel szemben a kiadások (kiszállás-, gödöllői fordulók-, gépjárművek költsége és egyéb fizetendő terhek) megközelíthetik a 3,3 millió forintot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online