Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Március 15.: Gémesi meghirdette a józan ész forradalmát

2016-03-15 12:00:15

Miként három évvel ezelőtt, a főtérről idén is a Művészetek Háza Gödöllő épületének konferencia- és színháztermébe terelte a zord, havas esővel kísért télies időjárás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából megrendezett március 15-i gödöllői megemlékezés délelőtti programjának egy részét. Az Ella Attila dirigálta gödöllői fúvósok (képen) zenéjével felvezetett rendezvény magasztosságát Annus Réka éneke, A költő visszatér című, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete és a Gödöllői Táncegyüttes tagjai által előadott kulturális műsor biztosította, majd az érdeklődők a Petőfi-szobornál rövidített forgatókönyvvel lezajlott koszorúzáshoz vonultak, amit az évről évre látványosabb, országosan is egyedülálló lovasfelvonulás követett.


Az ünnepi megemlékezésről szóló tudósítás nem lenne teljes, ha kihagynánk a polgármesteri beszédet. Gémesi György mondandójának leglényegesebb pontja – az egyfajta zászlóbontást jelentő – bejelentés volt, miszerint: szükség van a bátor kiállásra, a számítás nélküli hazaszeretetre és az együttműködésre. A városvezető szerint ennek fontosságát nem az elmúlt 8, vagy 26 év, de még nem is az elmúlt 40 indokolja, hanem a 168 évvel ezelőtti hősök kiállása, összefogása, tettei.
- „Képesek-e vagyunk” mindehhez felnőni, hitelesnek lenni? – tette fel a költői kérdést Gémesi, majd így folytatta: olyan közéletet és körülményeket kell teremteni, hogy a fiatalok itthon maradjanak, itt alapítsanak családot. Az idő fogy, és minden nappal távolabb kerülünk egy, a gyermekeinknek is biztonságot adó jövőtől.

- Mi a megoldás? – jött az újabb kérdés a polgármestertől. - Egy újabb forradalom létrehozása, Nem klasszikus értelemben, fegyverrel, vérrel és áldozatokkal. Erre soha ne kerüljön sor. De nem is a fülkeforradalomra gondolok, hanem a józan ész forradalmára. Olyan bázison, ami megszünteti köztünk az ellenségképet, lebontja az egyesek közé épített falakat, és felszámolja a gyűlölködést és a politikai alapon folyó kirekesztést.

- Az összhang erőt ad és sikert teremt – fogalmazott Gémesi, majd hozzáfűzte, ha azt akarjuk, hogy Magyarország hosszú távon sikeres és versenyképes legyen, össznemzeti összefogásra van szükség, mint 168 évvel ezelőtt. Ezt nagyban segítheti a józan ész forradalma, ami megalapozhatja az új kezdetet.
- Alkossuk meg együtt jövő márciusig a józan ész forradalmának konszenzuson alapuló 12 pontos programját, ami leteszi egy új kezdet alapját! Ehhez hívok és várok minden józan gondolkodású magyar embert – zárta beszédét Gödöllő első embere.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online