Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bő 23 millió forintot nevesítettek a Testőrlaktanya felújítására a költségvetésben

2016-02-21 10:43:32

A gödöllői önkormányzat 2010 őszén vásárolta vissza a település szinte mértani középpontjában álló, nemrégiben lepeltelenített Testőrlaktanyát. Az épület állaga jócskán hagy kívánnivalót maga után, ám az elmúlt több mint fél évtizedben nagy horderejű felújításra nem jutott pénze a városvezetésnek.

Pedig a várkapitányi lakként is aposztrofált épület jobb sorsra érdemes. Szűk két esztendeje megfogalmazódott, hogy látogató- és kulturális központtá fejlesztenék a testőrlaktanyát. Ennek érdekében több pályázaton is részt vett a gödöllői önkormányzat. Több, kevesebb sikerrel.
Az egyik forrás a Norvég Alap lehetett volna, ám a támogatási program nem hivatalos felfüggesztése miatt semmilyen visszajelzés nem érkezett. Ha minden jól alakul, erre április végén lehet számítani. A helyi önkormányzat közel 300 millió forintos dotációban bízhat.


A város idei költségvetésében bő 23 millió forintot különítettek el főként a tető- és a tartószerkezetet érintő állagmegóvási munkálatokra. Ezen felül újabb pályázati lehetőséget is szeretnének kihasználni az illetékesek: a Nemzeti Kulturális Alap Építőművészeti és Örökségvédelmi Kollégiuma által közzétett kiírás szerint legfeljebb 13 millió forintos támogatás igényelhető, amihez bruttó 30 millió forintos önrész biztosítása szükséges.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online