Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az új kft. táplálja a régi gödöllői szállodacéget

2016-02-18 10:18:51

Nyolc esztendő után a 2016-os év az első, amikor nem a G-Magistratus Zrt. égisze alatt működik a városközpontban található Erzsébet királyné Szálloda. Ennek az az oka, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló gödöllői önkormányzat tavaly decemberben arról határozott, új társaságot alapít erre a feladatra. Így jött létre az Erzsébet Királyné Szálloda Kft., amelynek vezetése – hasonlóan a többi városi céghez – elkészítette üzleti tervét erre az évre.
Nem is akármilyet, hiszen az illetékesek 252,5 millió forintos értékesítési bevételt remélnek, ami számításik szerint 22,7 millió forintos eredménnyel járna együtt. Ha minden jól alakul, ebben az évben folytatódnak a tavaly megkezdett apró fejlesztések, és megkezdődik az ágyak cseréje is. Ezen felül a relaxációs szigetre merülő dézsát terveznek beépíteni.

Aki azt hinné, hogy a G-Magistrratus Zrt-nek nem lesz dolga 2016-ban, téved. Havi 3 millió forintos bevétellel számolva, éves szinten 36 millió forintos anyagi forrása lehet. Ezt az összeget az újonnan alapított Erzsébet Királyné Szálloda Kft. fizeti dolog bérleti és megbízási díj jogcímen. Csakhogy a tervezett költségek (2,1 millió forint), valamint a 33,8 millió forintra taksált amortizáció miatt a zrt. mérleg szerinti eredménye mindössze 7 ezer forintra tehető.

A gödöllői szálloda létesítése és korábbi működtetése körüli anomáliák miatt a mai napig „kényes” kérdésnek számít a gödöllői önkormányzat ezzel kapcsolatos, nem a kötelező feladatok körébe tartozó vállalkozása. Főként 2013 óta, amikor az akkori városvezetés lokálpatrióta klubos többsége úgy döntött, hogy éves szinten nettó 91 millió forinttal csökkenti a társaság által az önkormányzatnak fizetendő bérleti díjat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online