Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire számíthatnak a gödöllői HÉV-en utazók?

2016-01-27 15:27:28

Január elején még arról szóltak a hírek, hogy február 17-ig biztosan közlekednek az agglomerációs járatok, köztük a gödöllői HÉV is. Néhány nap múlva bejelentették, hogy az állam kész átvenni a HÉV működtetését. Január 27-én újabb fordulattal szolgált az ügy, miután a Fővárosi Közgyűlés (19 igen és 11 nem szavazattal) határozatot fogadott el arról, hogy a főváros legkésőbb március 31-ig tartja fenn az agglomerációs tömegközlekedést, mint szolgáltatást.
Az MTI által kiadott hír szerint amennyiben az átadás-átvétel gyakorlati lépései március végéig nem fejeződek be, akkor az állam és a fővárosi önkormányzat között kötendő ideiglenes megállapodás keretében – csakis a költségek megtérítése mellett – a szolgáltatást a főváros ideiglenesen, a folyamat befejezéséig biztosítja.

Tarlós István főpolgármester közölte, hogy az ügyben folynak az egyeztetések, Orbán Viktor miniszterelnök és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pozitívan áll a kérdéshez. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hét elején tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány kész viselni az agglomerációs közlekedés költségeit 2016. január 1-jétől. Amíg a feladatot az állam helyett más végzi, addig a jegybevétellel nem fedezett költségeket az állam állja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online