Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Példaértékű kulturális együttműködés részese lett a gödöllői egyetem

2016-01-24 11:02:21

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány a felsőoktatási intézmények között elsőként a Szent István Egyetemmel (SZIE) kötött együttműködési megállapodást, amit a felek a – gödöllői központú egyetem képviseletében dr. Tőzsér János rektor, az alapítvány nevében Nick Ferenc kuratóriumi elnök – január 22-én, a XX. Magyar Kultúra Napja Gála keretében írtak alá a Stefánia Palotában. Az esemény a felsőoktatás és a kultúra, a művelődés, valamint a határokon átívelő együttműködés szempontjából példaértékű megállapodás, ami hozzájárul a hátrányos helyzetű települések, térségek és közösségek esélyegyenlőségének növeléséhez, a lakosság életminőségének javításához, valamint a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségekkel való élő kapcsolattartással a magyar identitás erősítéséhez.

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Szent István Egyetem egyaránt fontos feladatának tekinti javaslatok kidolgozását az életminőség javításához szükséges tudatosság kialakítására, ezzel lehetőséget teremtve az egyéneknek és közösségeknek a társadalmi fejlődés előnyeiből való részesedésre.
Az együttműködés során az egyetem és az alapítvány munkatársai kapcsolatot alakítanak ki a hasonló problémákkal küzdő térségek települései és civil szervezetei között. Összegyűjtik a társadalmi és közösségi szempontból fejletlen területek problémáit és az azokra adható közösségi megoldásokat. Az egyetem szakemberi segítségével és az alapítvány hálózataink koordinációjával lehetővé válik az elszórtan kialakuló kezdeményezések közös fejlesztése és a felhalmozott tudásanyag átadása, a jó gyakorlatok bemutatása - olvasható a SZIE által kiadott sajtóközleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online