Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új adót (is) hoz az évváltás Gödöllőn

2015-12-31 16:47:45

Egy esztendő végén számvetést szokás készíteni, hogy mi történt a mögöttünk hagyott háromszázhatvanegynehány napban. Gödöllő esetében idén eltekintenénk ettől. No, nem azért, mert eseménytelen volt a város közélete, hanem sokkal inkább azért, mert a 2016-os év „izgalmasabbnak” ígérkezik.

Kezdjük mindjárt a szinte minden gödöllői lakos pénztárcáját érintő, esetenként akár komoly anyagi érvágást eredményező új közteherrel, a január 1-jétől fizetendő kommunális adóval. Egyelőre nem tudni, milyen hatást vált majd ki az itt élők körében a sarc, annyi azonban már most biztosra vehető, hogy sokak csak akkor szembesülnek a pénztárca-szűkítő következményével, amikor érkezik az első csekk.

Ami a 2016-os évben a helyi közbeszéd részeként kezelhető fejleményeket illeti, kérdésként merül fel, hogy milyen feltételekkel közlekedik majd a HÉV, kikerül-e a szemétszállítás a Zöld Híd Régió Kft-kötelékéből, illetve megtörténik-e az első kapavágás a 2014 márciusában beígért sportuszoda-beruházás kivitelezési folyamatában.
Tágabbra nyitva a fókuszt, két, jelentős horderejű nemzetközi sportesemény is lesz a szökőévben. A norvégok ellen sikeresen megvívott pótselejtező párharca során Lovrencsics Gergő személyében gödöllői nevelésű játékost is soraiban tudó fociválogatott 44 év után kijutott az Európa-bajnokságra, amit június 10-e és július 10-e között rendeznek meg Franciaországban. 2016 a nyári olimpia éve is. Augusztus 5-étől tizenhat napon át Rio de Janeiróban (Brazília) adnak randevút egymásnak a világ legjobb sportolói. A 2012-es londoni játékokon hárman – Tóth Krisztina (asztalitenisz), Deák Nagy Marcell (atlétika, 400 méter) és Erdélyi Zsófia (atlétika, maratonfutás) – képviselték városunkat (is). Hogy a riói magyar küldöttségben lesz-e gödöllői kötődésű versenyző, erősen kérdéses…

Sok mindenről szólhatnánk még, ami tervezhető vagy váratlanul ér majd minket 2016-ban. Teljességgel azonban lehetetlen kifürkészni, minek örülünk, és mi okoz bánatot. Reménykedjünk, hogy az előbbiből lesz több, sokkal több.
Addig is egy kis humor, ami a polgármesteri hivatal felújítása miatt új helyre költözött gödöllői okmányiroda bejáratán olvasható:

…csúnyán ez sem jó, avagy: akár azt is kiírhatták volna, hogy az utolsó kapcsolja le a villanyt. Természetesen, szépen…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online