Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rongyosra játszott karácsonyi világsláger, először cimbalmon

2015-12-23 16:15:28

Meghitt, ünnepváró dallamok a múltból és adventi bohóságok a zenei jelenből: a szélsőségek békés együttélése jellemzi leginkább a gödöllői Cimbaliband legújabb karácsonyi kislemezét, ami igazi világzenei csemege az advent témáján belül. A hagyományőrző betlehemes daloknak köszönhetően megelevenedik az az elveszett idő, amikor még a zenekar két meghatározó tagja, az Unger-testvérpár, Balázs és Gergő gyerekként járták pásztorjátékukkal sorra a házakat Szadán, és Eszter még kislányként tanulta a nép ajkán élő, Jézus születését dicsőítő dalokat. Ha ismerjük a Cimbaliband világát, tudjuk jól, hogy a zenei fricska sem maradhat el egyetlen korongról sem.

A ráadásszám egy hatalmas poén: a bevásárlóközpontokban rongyosra játszott amerikai slágerek egyik „gyöngyszeme” került elő, hogy a zenekar a magyar népi hangszerek segítségével fényesítgesse, polírozgassa és átalakítsa valóban szerethető Cimbaliband-dallá. Ez a világon az első kísérlet arra, hogy cimbalmon szólaljon meg egy ilyen sláger. Sőt, úgy tudni, egyetlen Mariah Carey számot sem dolgoztak még fel ennek a különleges hangszernek a segítségével! Így változott át az énekesnő karácsonyi száma Hop hop hop Christmas-szé, és így lett igazán Cimbaliband-es.
Az egyetlen helyszín, ahol a gödöllői zenekar karácsonyi CD-je beszerezhető: a december 29-i turai nagykoncert, hiszen minden belépő mellé ajándékba adják a négyszámos korongot!



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online