Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megsüvegelendő a gödöllői röplabdás lányok kupabúcsúja

2015-12-22 19:42:50

Magyar Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE 1-3
(15, -16, -16, -16)

Az már a viharsarki odavágón kiderült, hogy a csabaiak kizárólag aranyszettben bukhatják el a továbbjutást. A jelenlegi erőviszonyok alapján erre, valljuk meg, nagyon kevés esély mutatkozott a párharc gödöllői ütközetén. Úgy is fogalmazhatunk: csoda lett volna a négy közé jutás a díszes serleg elhódításától idén februárban egy pontra került Gödöllőtől, amely az elmúlt kilenc szezonban mindig ott volt az elődöntőben… Ehhez ugyanis úgy kellett volna négy játszmát nyernie Horváth András csapatának, hogy csak egyet veszíthet el, és az nem lehet az aranyszett.

Mivel a gödöllői csodatettben nem igazán bízhattak a házigazdák, egyetlen lehetőségük maradt: tisztes helytállással és emelt fővel búcsúzni a Magyar Kupa további küzdelmeitől. Ezt meg is tették, amiért kalapot lehet emelni előttük. Azzal együtt is, hogy a békéscsabaiak szerb származású edzője – egyes vélemények szerint nagyképűségből – több kulcsjátékosát sem küldte pályára az első játszmában. A szakmailag minden bizonnyal magyarázható húzásnak az lett a vége, hogy a gödöllői lányok lepipálták a BRSE B jelűnek tekinthető gárdáját.

Vendég részről a folytatásban már fent volt a küzdőtéren a nyár folyamán Gödöllőről Békéscsabára igazolt szélsőütő, Szakmáry Gréta és a feladó, Tálas Zsuzsanna is. Ennek az lett az eredménye, hogy helyreállt a papírforma, ami a gyakorlatban annyit jelentett, hogy az egy szerva erejéig a sérüléséből lassan felépülő Csengeri Petrát is soraiban tudó hazaiak a túlerő ellen küzdöttek. Sajnos, jobbára kevés sikerrel.
A harmadik szett után eldőlt, hogy a Gödöllő ezúttal nem jut a legjobb négy közé a Magyar Kupában, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a több szatyornyi pénzt a röplabdába ölő, a Magyar Kupa elődöntőjébe kettős győzelemmel (6-1) bejutó békéscsabaiak sem sebezhetetlenek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online