Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Ponyva-lepényé lett a fődíj a GKRTE évzáró főzőversenyén

2015-12-09 19:18:05

Miként az elmúlt évben, idén is a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Kereskedelmi-, Vendéglátó-ipari- és Idegenforgalmi Karának Alkotmány utcai oktató kabinetjében zajlott le a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) óév-búcsúztató eseménye. A december 9-i, közgyűléssel egybekötött szakmai konferenciával párhuzamosan ezúttal is – sorrendben tizennegyedszer – megrendezték a hagyományőrző gasztronómiai versenyt, ami 2010 óta dr. Ketter László nevét viseli. Három kategóriában (hagyományőrzők, szakemberek, főiskolai hallgatók) összesen 16 formáció mérte össze a tudását. A résztvevőknek a magyar gasztronómia 1880-1910 közötti időszakára jellemző ételsorok finom és szakszerű elkészítésével kellett meggyőzni a Benke László olimpiai bajnok mesterszakács vezetésével véleményt formáló zsűri tagjait.

A szakemberek kategóriában a veresegyházi Dédi Vendégháza ért el első helyezést, míg a hagyományőrzők között az Acsai Gazdasszonyok csapata bizonyult a legjobbnak. Ugyancsak hagyományőrző együttes, az isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon formációja kapta a közönségdíjat, a főiskolai hallgatók kategóriájában elindult csapatok közül a BGF Ponyva-lepény alakulata győzött, amely egyben elnyerte a Benke László által felajánlott Első Magyar Fehérasztal Lovagrend vándorserleget is.
A fődíjat a képen látható győztesek konyakos gombakrémleves kapros rákgombóccal, szarvas-bélszín libamájjal, narancsos spanyolmártással, lilakáposztás sütőtöktoronnyal és burgonyafánkkal, valamint flódni áfonyás-mákos töltelékkel, erdei gyümölcsmártással, bazsalikomos vanília fagylalttal menüsor különlegességükkel érdemelték ki.


Ezen kívül számos, különböző vállalkozások által felajánlott nyeremény is gazdára talált. Köztük hírportálunk, a Gödöllői Hírek online hirdetési kuponja, amivel a veresegyházi Dédi Vendégháza Híres emberek étkei (Ferenc József kedvenc levese a tányérhús /Tafelspitz/, ahogy a Gödöllői Királyi Kastélyban készítették - borjúborda, ahogy Gundel Károly készítette - Gerbeaud Emil szelete) elnevezésű menüsorát jutalmaztuk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online