Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jutalmazásra is futja a gödöllői közkasszából

2015-11-23 12:13:06

Kiegészítve az eltérő mértékű bérmaradványt, a gödöllői képviselőtestület tagjai november 19-i ülésükön anyagi fedezetet biztosítottak ahhoz, hogy az önkormányzat által fenntartott intézményekben (bölcsődék, óvodák, múzeum, könyvtár, egészségügyi központ, Forrás, szociális otthon) munkát vállalók kapjanak év végi jutalmat: a vezetők egyhavi, a dolgozók kétheti, differenciáltan szétosztható pénzre számíthatnak. Az ehhez szükséges feltételt 17.490.000 forintos nagyságrendű városi költségvetési tétel, mint pótelőirányzat biztosításával teremtették meg, amiből 13.772.000 forint a bért, míg 3.718.000 forint a járulékot fedezi.

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy ezzel a döntéssel lezárult a gödöllői közpénzből megvalósuló év végi jutalmazási hullám, megnyugtatjuk, nem. A novemberi tanácskozás napirendjéről nem hiányzott a jogi és ügyrendi bizottság elnöke által jegyzett, a képviselőkhöz helyszíni kiosztással eljuttatott előterjesztés, ami a városvezetők (polgármester, alpolgármesterek) egyhavi pluszlóvéjának megszavazási igényéről szólt.

Gödöllő 2015. évi kiegyensúlyozott és stabil gazdálkodásának folyamatos fenntartásáért, a feladatellátás körülményeinek biztosításáért, a feladatellátás körülményeinek biztosításáért, illetőleg az elvégzett és folyamatban lévő fejlesztések érdekében végzett tevékenységért extrapénzben részesült városunk polgármestere és a háromból kettő helyettese (a betegsége miatt munkájában hosszú ideje hátráltatott Pelyhe József jutalmazására nem született javaslat).
Az egyik városvezető esetében sem egyhangúan támogatott – a kommunális adó jövő évi bevezetésére vonatkozó indítvány elfogadása után napirendre került – döntés értelmében Gémesi György bruttó 598.300 forintra, Gyenes Szilárd főállású, nem képviselő alpolgármester bruttó 538.500 forintra tarthat igényt, míg Pecze Dániel társadalmi megbízatású alpolgármester személyes bevétele bruttó 269 ezer forinttal növekszik az akár 13. havi fizetésnek is felfogható többletjuttatással. A jóváhagyott kifizetések és az azzal összefüggő járulékok a városi közkasszát terhelik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online