Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csinos gödöllői művészpalánták a Körösfői-emlékplakett idei díjazottjai

2015-10-30 03:27:49

Ebben az évben Annus Réka népi énekművész (képen balra) és Laurán Apolka, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója vehette át a Körösfői-Kriesch Aladár művészeti díjat és emlékplakettet, amit a híres művész nevét viselő alapítvány kuratóriuma ítélt oda. A díjátadó rendezvény helyszíne október 29-én, a kora esti órákban a Gödöllői Királyi Kastély díszterme volt, ahol Benedek Krisztina népi ének tanár, néptánc pedagógus, illetve Fodor László, a gödöllői Frederic Chopin Zeneiskola Kossuth-díja (Hot Jazz Band) művésztanára méltatták a jutalmazottak eddigi szakmai-művészeti tevékenységét.
Az elismerésben részesített fiatalokat a Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanára és növendékei köszöntötték műsorral.


Az elmúlt század elején, Gödöllőn létrejött és világhírűvé vált művésztelep 152. esztendővel ezelőtt született alapítójáról elnevezett díjat tizennyolc évvel ezelőtt hívta életre a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány, amelynek azóta fontos küldetése, hogy minden évben megjutalmazzon egy-egy tehetséges, fiatal, gödöllői művészt és/vagy a helyi fiatalok művészeti oktatásában, nevelésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógust.
Az alapítvány kuratóriumának vezetője, a világhírű gödöllői művész unokája, Körösfői László – saját, Szerelem a századfordulós gödöllői művésztelepen című előadása után – adta át az emlékplakettet.

Az idei díjazottak harmincadikként és harmincegyedikként csatlakoztak a Körösfői-emlékplakett korábbi jutalmazotti köréhez, amit az alábbi személyek alkotnak:
Winkler Nándor és Herczenik Anna (1997), Debreczeni Zsófia (1998), László Lilla és Lőrincz Áron (1999), Baráth Nóra és Remsey Dávid (2000), Ferenczi Anna (2001), Szekeres Erzsébet és Farkas Ágnes (2002), Barta Katalin (2003), Szalay Borbála és Goschler Tamás (2004), Kiss Éva és Hidasi Zsófia (2005), Béres Ágota és Remsey Flóra (2006), Langer Ágnes és Szalai Gergő (2007), Horváth Orsolya és Kis Dorottya (2008), Gálné Bagi Márta és dr. Horváth Zoltán (2009), Széphalmi Júlia (2010), Lázárné Nagy Andrea (2011), Bajkó Dániel (2012), Őriné Nagy Cecília és Katona Szabó Erzsébet (2013), Fodor László (2014).

Fél órával az ünnepi pillanatok előtt koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a múzeum előtti téren nyolc esztendeje felavatott Körösfői-Kriesch Aladár portrészobornál.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online