Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gréczy Zsolt Gödöllőn: az ellenzék megosztott és megalkuvó

2015-09-25 08:46:43

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője – a párt helyi szervezetének felkérésére – szeptember 24-én, az esti órákban a Művészetek Háza Gödöllő épületében a jelenlévők aktív részvételével lezajlott beszélgetésen több aktuális témában tájékoztatta az érdeklődőket – tudatta hírportálunkkal Svisztné Kis Ildikó, az ellenzéki párt Pest megyei önkormányzati képviselője.

A fórumot Penz András (képen balra), a DK választókerületi elnöke nyitotta meg, aki rövid bevezetőjében elmondta, hogy a menekültügy olyannyira „mindent visz”, hogy a Quaestor-károsultak helyzetéről, az oktatásról, vagy akár az egészségügy siralmas állapotáról már szó sem esik.

Gréczy Zsolt (képen jobbra) világossá tette a Demokratikus Koalíció álláspontját a menekültek ügyében: a párt azzal ért egyet, hogy Európa csak a háborús övezetből érkező menekülteket fogadja be. Egy olyan kontinensnek, aminek 500 millió lakosa van, és erős gazdasággal rendelkezik, ez nem jelenthet problémát.
- Nem akarjuk Magyarországot iszlamizálni, de emberiességi szempontokat figyelembe kell venni. A kerítés szégyenfolt és nem old meg semmit. A Demokratikus Koalíció menekültügyben nem a pillanatnyi népszerűséget tartja szem előtt, mi a történelemnek játszunk – hangsúlyozta a DK szóvivője.


Szó esett az ellenzék helyzetéről is. Gréczy szerint a mai magyar ellenzék megosztott és megalkuvó. Az LMP nem nevezhető ellenzékinek, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért, és a Liberálisok alig mérhetők, az MSZP-ben pedig belső rivalizálás folyik. A Demokratikus Koalíció sok lényegi kérdésben – például: Mesterházy Attila támogatta Orbán Viktor hatpontos, a minapi uniós csúcson tett javaslatát menekültügyben – elfogadhatatlannak tartja az MSZP politikáját, a két párt közötti versengés azonban természetes folyamat.

A rendezvényen az is elhangzott, hogy a demokratikus ellenzéki pártok között ma a DK az emberi jogok legelszántabb szószólója, szociálisan a legérzékenyebb, míg financiális ügyeit tekintve a legátláthatóbb párt, amely október 22-én ünnepli negyedik születésnapját és februárra hívja össze programalkotó kongresszusát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online