Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn rendezték meg a Kulturális Örökség Napjai hivatalos megnyitóját

2015-09-18 15:58:09

Ebben az évben szeptember 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap rendezik meg az ingyenes épületlátogató hétvégével egyenértékű Kulturális Örökség Napjait hazánkban. A Földbe zárt kincseink mottóval meghirdetett esemény során az ország több mint 300 helyszínén közel 700 térítésmentes program várja az érdeklődőket.

A Kulturális Örökség Napjai idei rendezvénysorozatát a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nyitotta meg szeptember 18-án, a délutáni órákban.
Az ünnepélyes ceremónián Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára köszöntötte a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére kerülőket (a debreceni betlehemes találkozó hagyományőrző gyakorlata, a Rába-vidéki szlovének rönkhúzása és a magyarországi kékfestés hagyománya), majd átadta részükre a jegyzékre kerülést igazoló dokumentumot. A szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére felkerülteket Cseri Miklós, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója méltatta.

A Kulturális Örökség Napjai programsorozatához a – szeptember 20-án Vadásznapot rendező –  Gödöllői Királyi Kastély is csatlakozott: többek között a műemlék padlásán, a királydombi pavilonban, vagy a korábbi kormányzói bunkerben (a helyszínek előzetes regisztrációhoz kötötten tekinthetők meg) tehetnek látogatást az érdeklődők, akik további részleteket ismerhetnek meg ezen az elérhetőségen.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online