Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn rendezték meg a Kulturális Örökség Napjai hivatalos megnyitóját

2015-09-18 15:58:09

Ebben az évben szeptember 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap rendezik meg az ingyenes épületlátogató hétvégével egyenértékű Kulturális Örökség Napjait hazánkban. A Földbe zárt kincseink mottóval meghirdetett esemény során az ország több mint 300 helyszínén közel 700 térítésmentes program várja az érdeklődőket.

A Kulturális Örökség Napjai idei rendezvénysorozatát a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nyitotta meg szeptember 18-án, a délutáni órákban.
Az ünnepélyes ceremónián Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára köszöntötte a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére kerülőket (a debreceni betlehemes találkozó hagyományőrző gyakorlata, a Rába-vidéki szlovének rönkhúzása és a magyarországi kékfestés hagyománya), majd átadta részükre a jegyzékre kerülést igazoló dokumentumot. A szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére felkerülteket Cseri Miklós, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója méltatta.

A Kulturális Örökség Napjai programsorozatához a – szeptember 20-án Vadásznapot rendező –  Gödöllői Királyi Kastély is csatlakozott: többek között a műemlék padlásán, a királydombi pavilonban, vagy a korábbi kormányzói bunkerben (a helyszínek előzetes regisztrációhoz kötötten tekinthetők meg) tehetnek látogatást az érdeklődők, akik további részleteket ismerhetnek meg ezen az elérhetőségen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online