Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vadásznap nyolcadszor a gödöllői kastélyban

2015-09-15 10:57:54

Szeptember 20-án, vasárnap 10 órától immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Gödöllői Vadásznapot a Gödöllői Királyi Kastélyban. A hagyományos vadászati módok napjaként hirdetett családi rendezvényen 10 és 18 óra között különféle bemutatók, vadhúsból készült ételek főzőversenye, előadások, vásár, nép ügyességi játékok és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket.
„Vadászkaland” címmel múzeumpedagógia foglalkozást kínálnak a gyerekeknek (belépőjegy: 400 forint/ovis gyerek, 1.400 forint/iskolás gyerek, 2.500 forint/felnőtt, 6.000 forint/család. Időpont: 12.30 és 14.40 óra)

A tervezett programok időrendje:
9 óra:
vadászkürtös tiszteletadás a vitéz Nemeskéri Kiss Géza emléktáblánál a Hamvay-kúriánál           
10 óra:
vadászkürtök szavára megnyitja kapuit a kastély - Erzsébet királyné köszönti a vendégeket a díszerkélyről
10.05 óra:
megnyitó a díszudvaron (eső esetén a díszteremben)     
10.30 órától:
vadételek főzőversenye a kastélyparkban
11 óra: „Bagoly Rudi varázsórája” – interaktív mese a Pódium Színház előadásában a díszudvaron (eső esetén a lovardában)
12.30 óra:
szarvasbőgés-bemutató a díszudvaron (eső esetén a lovardában)
13 óra: By Me Spicy eredeti, kézzel hímzett ókalocsai és matyó mintás vadászruha kollekció - Hrivnák Tünde divattervező bemutatója
13.30 órától:
látványos bemutatók a kastélyparkban (agarászat, solymászat, íjászat, vadászkutyák)
14.30 óra:
A Szellemi Kulturális Örökség részét képező közösségek folklórbemutatója az Alsónyéki Hagyományőrző Néptánccsoport, a Kalocsai Hagyományőrző Néptáncegyesület, a mezőkövesdi Matyó Néptáncegyüttes valamint a mohácsi busók sokac táncbemutatóját foglalja magában a díszudvaron (eső esetén a lovardában). Kísér a Parapács Zenekar és a mohácsi tamburások
15.30 óra:
Vadászkamara Kürtegyüttes koncertje a díszudvaron (eső esetén a díszteremben) 16 óra: „Én vagyok a kedvenc állatom” - Dolák-Saly Róbert gyerekkoncertje és azonos című könyvének dedikációja a lovardában (jegyár: 800 forint/fő)
17 óra: főzőverseny eredményhirdetése a díszudvaron (eső esetén a díszteremben) 


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online