Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megnyílt a Pálmaház Kertészet és Herbárium a gödöllői kastélyparkban

2015-09-11 10:45:20

A Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházában (Martinovics Ignác utca 2/a.) augusztus utolsó hétvégéjén megnyílt a Pálmaház Kertészet és Herbárium. A kertészeti áruda fő sétányának tengelyében megépített klasszikus kert igazi ékköve lehet Gödöllőnek.

A gödöllői térségben egyedülállóan széles választék elérhető a faiskolai árudában, többségben magyar termelők növényeiből. Virágzó egynyári és évelő dísznövények mellett, konténeres díszfák és cserjék, földlabdás örökzöldek és gyümölcsfák is várják a kedves érdeklődőket és kertbarátokat. A hat különböző stílusban megépített mintakert pedig nemcsak a megfáradt vásárlók pihenését és kikapcsolódását szolgálja, hanem ötleteket is adhat a kertépítés előtt álló látogatóknak. A kertészeti áruda fő sétányának tengelyében megépített klasszikus kert igazi ékköve lehet Gödöllőnek.
A gyerekek nagy örömére a tavi rózsákkal díszített medencét a különböző méretben és színben pompázó halak népesítik be. A Pálmaházban – a régről megszokott teknősök mellett – egy új kedvence is lehet a gödöllőieknek, egy gyönyörű, élénkpiros színű papagáj.


A Pálmaház bal szárnya a szobanövények szerelmeseit várja nagy választékkal, ugyanitt kézműves kaspók és kertészeti kiegészítők kiemelkedő minőségben vásárolhatók. A jobb oldali hajóban kap helyet a barokk stílusban újjávarázsolt Pálmaház Herbárium, ahol fűszernövényeket, teákat, illóolajokat, natúr kozmetikumokat, kézműves lekvárokat és szörpöket találhatnak az ilyen termékek iránt érdeklődők.


A gyerekek mellett a felnőttek is megtalálhatják a nekik tetsző elfoglaltságot a Pálmaház Herbáriumban: válogathatnak a különböző és változatos kézműves termékek közül, legyen szó egy különleges fűszerről a vasárnapi ebédhez, vagy egy egyedi ízesítésű lekvárról a nagymama süteményébe. A gasztronómia szerelmeseit a Pálmaház Kertészetben friss zöld fűszerekkel várják, olyan ritka fajták közül is választhatnak, mint az édeslevél (Stevia), a marokkói menta, vagy a kevésbé ismert csoki menta.


A kertészet vezetőinek elmondása szerint további meglepetések és fejlesztések várhatók az elkövetkező hetekben, hogy Gödöllő újra büszke lehessen a kastély parkjában található, hétfőtől szombatig 8 és 18 óra között, vasárnap 8 órától 12 óráig nyitva tartó Pálmaházára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online