Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hatvanmilliós fejlesztés a gödöllői ipari parkban

2015-08-24 11:14:21

Uniós támogatásból új üzemi termeléshez kapcsolódó 207,7 négyzetméteres területtel bővült, és jelentős, 49,9 kW-os kapacitással rendelkező napelemes rendszert valósított meg a gödöllői ipari parkban, az M31-es autópálya  északi  részén a  Manopen  Irodatechnikai  Kft.  Az 1999-ben megalakult cég 28,6  millió  forint  uniós  támogatást  nyert  a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A közel 60 millió forintos összköltségvetésű beruházásból nemcsak egy új, modern technológiával felszerelt csarnokrészt adtak át, de jelentős számú innovatív projektelem és képzett munkaerőt foglalkoztató fejlesztés is megvalósult.
A projekt – összhangban a régió ilyen irányú fejlesztési céljaival – elsősorban a feldolgozó- és gyártóipari szegmensen belül a foglalkoztatás és a vállalkozói aktivitás terén biztosítja potenciálisan pozitív hatások elérését. A korábbi évek gazdasági recessziójának hatása a gödöllői kistérségben is megviselte a vállalkozásokat, sokak napi megélhetése került veszélybe.

A fejlesztéssel a gazdasági társaság növelte kapacitásait egy egyedülálló piaci szegmensben, biztosítva ezáltal a 44 fős létszám továbbfoglalkoztatását, sőt, bővítését is már a közeljövőben.  Az átalakítással és a technológia-fejlesztéssel a gyártóműhely alkalmassá vált a hatékonyabb termelésre, illetve karbantartásra, a kiépített napelemes rendszer pedig jelentősen redukálja a működési költséget – olvasható a fejlesztésről kiadott sajtóközleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online