Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi: országépítés helyett folyamatos ország-átépítés folyik

2015-08-20 21:43:13

Miként az általában megszokott Gödöllőn, augusztus 20-án díszpolgárt avat a városvezetés, majd a főtéren folytatódik és zárul az államalapítás nemzeti ünnepének programja. Ezúttal is teljesen kiszámítható volt a történések sorrendje, hiszen a kora esti órákban a Művészetek Háza Gödöllő épületének konferenciatermében a sokak által Babi néniként ismert és tisztelt nyugalmazott pedagógus, Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesületének elnöke, Vass Károlyné átvette a város legrangosabb kitüntetését, és 93 évesen ő lett a település legidősebb díszpolgára.

A főtéri programot a Gödöllő Városi Fúvószenekar térzenéje vezette fel. A zenei formációt Ella Attila dirigálta. Ezt követően a cserkészcsoportok ünnepélyes zászlóbehozatalát kísérhették figyelemmel az érdeklődők, akik szemtanúi lehettek annak is, hogy a történelmi egyházak helyszínen megjelent gödöllői képviselői megáldották az Új Kenyeret, amit a polgármester szegett meg. Az ünnepi műsort idén a Horváth Gábor által vezényelt Gödöllői Szimfonikus Zenekar szolgáltatta, az elmaradhatatlan – szűk hétperces – tűzijáték rakétáit pedig az egészségügyi központ tetejéről indították útnak a szakavatott kezek.


Az államlapítás gödöllői ünnepsége nem lett volna teljes, ha Gémesi György nem mond beszédet. Településünk első embere Szent István érdemeinek méltatásával indította gondolatait, majd a másfél évtizeddel ezelőtti millenniumi emlékévben tanúsított, példaértékű, országos összefogás fontosságáról beszélt. Ezt követően napjainkra fókuszált, mondván: és ma, amikor ugyanaz a politikai többség, a kapott felhatalmazás alapján több mint öt éve irányítja az országot, akkor azt láthatjuk, hogy lassan áthidalhatatlan szakadék tátong a két kormányzás között. A kommunikációs trükkök bevetésétől és a lózungok hangoztatásától eltekintve, a gyakorlatban egyre inkább távolodnak el az általuk akkor fontosnak tartott alapoktól. Ma országépítés helyett folyamatos ország-átépítés folyik, aminek fő irányvonala az államosítás, ami egyre inkább nélkülöz minden ésszerű szakmai szempontot és szakembert – fogalmazott Gémesi.
A polgármester hozzátette: ez hosszú távon egy átláthatatlan és fenntarthatatlan rendszert alakít ki, ami elszigetelődéshez vezethet, és nem segíti az országépítést. Márai Sándort idézve, Gémesi György beszéde végén kiemelte, hogy a versenyképes Magyarországhoz nélkülözhetetlen az önzetlen hazaszeretet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online