Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Biztonságosabb lesz az elválasztósáv az M3-as sztráda gödöllői szakaszán is

2015-07-29 16:41:47

A Magyar Közút közlekedésbiztonsági fejlesztéseinek újabb beruházása kezdődött meg: korszerűsítik az elválasztósávot az M3-as, M5-ös és M7-es autópálya több szakaszán, ezzel is csökkentve a frontális ütközések kockázatát – olvasható a cég honlapján.

A nagy járműforgalmat bonyolító autópálya-szakaszokon a két forgalmi irány fizikai elválasztásának fejlesztése a biztonság további erősítése érdekében szükséges. Az elválasztósáv jobb védelmét beton terelőfal, valamint korszerű acél szalagkorlát építésével és fényvédelmi korszerűsítéssel valósítja meg a Magyar Közút. A beruházásnak köszönhetően csökkenthető a pályaelhagyásos balesetek, így a frontális ütközések száma.

Az európai uniós támogatással megvalósuló beruházás egyik nagyobb eleme az M3-as autópálya fővárosi bevezetőjén tervezett beton terelőfal és hozzá kapcsolódó fényvédelem, ami 25 kilométer hosszan épül meg az elválasztó sávban. Ezen a szakaszon – az agglomerációból érkezőknek is köszönhetően – naponta 80 ezer jármű halad, így az egyik legforgalmasabb autópálya-szakaszok közé tartozik.

A napokban megkezdődött munkálatok az M3-as autópálya – gödöllői szakaszát is magában foglaló – 10 és 35 kilométerszelvények közötti részét érintik, és előreláthatólag november végéig tartanak. A kivitelezés alatt az érintett szakaszokon időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online