Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lecsúszott az universiade-döntőről a gödöllői sprinterlány

2015-07-10 10:30:53

Kaptur Éva, a Gödöllői EAC sprintere július 9-én idénybeli legjobbjával, 23,84 másodperces idővel jutott a 200 méteres síkfutás elődöntőjébe a dél-koreai Kvangdzsuban zajló 28. Nyári Universiadén.  Itt a második futam hármas pályáján kísérelte meg a fináléba kerülést, ami óriási fegyvertény lett volna a Szent István Egyetem hallgatójától. Ehhez ugyanis az első két pozícióban kellett volna végezni, vagy olyan időt repeszteni, ami a két legjobb között van az első és második helyezettek után.

Sajnos, egyik lehetőséget sem sikerült valóra váltani, mivel Karlik Pál tanítványa a jó rajt után a táv második felét kevésbé bírta, és 24,16 másodperccel a 6. helyen ért célba. Ez az utolsó, döntőbe jutást nem érő pozíciót jelentette a futamban, mivel a norvég rivális nem indult el, a nigériai lányt pedig korai rajt miatt kizárták. Kaptur Éva összesítésben a 14. helyet szerezte meg 200 méteres síkfutásban. Sovány vigasz, hogy az előfutamban elért 23,84 másodperces szezonbeli legjobb idejével Éva a 7. helyen került volna a fináléba.

A gödöllői érdekeltségű további universiade-indulók közül Valkai Ferenc bronzérmet szerzett a kardvívás egyéni versenyében, míg Kovács Zoltán 16. lett a 400 méteres síkfutásban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online