Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kaptur Éva futammásodikként elődöntős a kvangdzsui universiadén

2015-07-09 11:18:06

A hatodik előfutam hetes pályáját kapta a 200 méteres női síkfutásban a Gödöllői EAC sprintere, Kaptur Éva (képen) a dél-koreai Kvangdzsuban zajló 28. Nyári Universiadén. A július 9-i selejtezőkből futamonként az első három hely megszerzésével, valamint az ezt követő legjobb hat időeredménnyel lehetett bekerülni a pénteki, magyar idő szerint 10 órakor kezdődő három elődöntő-futam egyikébe.
A gödöllői központú Szent István Egyetem hallgatója 23,53 másodperces egyéni legjobbal érkezett az ázsiai országba, az idei szezonban pedig 24,14 másodperc alatt teljesítette a távot. Éva ezúttal felülmúlta idénybeli legjobbját, és 23,84 másodperces idővel – orosz riválisa mögött – a második helyen ért célba, azaz simán jutott a legjobb 24 közé.

A másik SZIE-hallgató, a szerdai selejtezőkből idővel továbblépett Kovács Zoltán az első elődöntő kettes pályáján kísérelte meg a fináléba kerülést 400 méteres síkfutásban. A papírforma alapján erre nem sok esély mutatkozott, mert az ellenfelek többsége jobb időeredménnyel rendelkezett. Zoli végül a 7. helyen végzett a futamban, 47,10 másodperces ideje azonban azt jelentette, hogy idei legjobbján 49 századmásodpercet faragott, ami feltétlenül dicséretes. A 24 fős mezőnyből nyolc atlétát sikerült megelőznie, ezáltal összesítésben a 16. helyet szerezte meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online