Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fejlesztési támogatásra pályáznak a gödöllői városatyák

2015-06-09 11:29:53

Rendkívüli ülésen fontos, az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez elérhető anyagi támogatás megszerzését célzó kérdésekben foglaltak állás a gödöllői településvezetés tagjai június 9-én. A városatyák két beruházáshoz szeretnének vissza nem térítendő dotációt elnyerni, pályázati úton.

Az egyik projekt a Tormay Károly Egészségügyi Központ II-es számú, Szabadság téri rendelőintézeti épületének fenntartási költségeket csökkentő felújítása és energetikai korszerűsítése (nyílászáró-csere, tetőszigetelés, gépészeti rekonstrukció és napelem elhelyezése), aminek kivitelezési költsége az előzetes számítások szerint megközelíti a bruttó 60 millió forintot.
A másik fejlesztés a Királytelepen lévő, a Balaton és a Turul utcákat összekötő, mintegy 170 méter hosszúságú Sió utcai járható, zárt csapadékcsatorna és útburkolat rekonstrukciója. Erre a célra bruttó 20,7 millió forint felhasználásával számoltak az illetékesek.

Mindkét beruházás megvalósításához 50 százalékos önerő szükséges, ami mindent egybevetve 40,4 millió forintra rúg. A városatyák ellenvetés nélkül fogadták el a gödöllői költségvetés fejlesztési céltartalékának terhére elszámolható önrészt. Sikeres kandidálás esetén a munkálatok augusztus elején kezdődhetnek és 2016. december 31-ig be kell fejeződniük.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online