Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Négy különlegesség lett nagy aranyérmes a GKRTE borversenyén

2015-06-02 18:17:33

Május 30-án, Csömörön, a helyi falunap keretében hirdették ki a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) által – hagyományteremtő szándékkal – kilenc esztendővel ezelőtt Gödöllőn útjára indított Egyházi- és Világi Borok versenyének győzteseit.

A nedűk rivalizálását jelentős érdeklődés kísérte. Ezt mi sem igazolja jobban, mint az, hogy az előzetesen közzétett felhívásra – 61 hazai borásztól és borászattól – összesen 172 borminta (46 vörös, 81 fehér, 30 rozé, 8 tokaji borkülönlegesség, 6 borkülönlegesség, illetve 1 gyöngyöző bor) érkezett, amik közül a szakavatott tagokból álló zsűri hetvenhármat ítélt kiemelten elismerésre méltónak.
Nagy aranyérmet 4 bornak adományoztak: egy-egy villányi (cabernet sauvignon), kiskőrösi (cabernet sauvignon rosé), kisharsányi (gemini cuvée) és tolcsvai (Tokaji 5 puttonyos aszú) borvidékről származó különlegességnek.  Az aranyérmes fajták száma 35, az ezüstérmeseké pedig 34 volt, a többieket elismerő oklevéllel jutalmazták.
A X. Egyházi- és Világi Borok csömöri versenyének vándordíját egy évre a kisharsányi Linbrunn Kft. pincészete nyerte el. Az abszolút győztes nevében a képen látható Farkas Dorottya vette át a díjakat.

A hagyomány a következő évben sem szakad meg, hiszen 2016-ban Isaszeg lesz a házigazdája a gödöllői központú turisztikai egyesület munkatársainak közreműködésével megvalósuló kulturális és gasztronómiai népünnepélynek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online