Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ifjúsági vb-t érnek a fantasztikus eredmények

2015-05-29 08:57:10

Május 26-27-én, a Gödöllői EAC és a Kecskeméti ARC rendezésében a budapesti Iharos pályán lezajlott az év első tíz- és hétpróba versenye, aminek az volt a célja, hogy az ifjúsági világbajnokságra és a junior Európa-bajnokságra hosszú hónapok óta készülő versenyzőknek lehetőséget adjon a kiküldetési szintek teljesítésére.

Az egykori kiváló tízpróbázó, Zsivóczky Attila által felkészített csapat nem igazán optimális időjárási körülmények között vágott neki a kétnapos küzdelemnek, és rögtön az elején fel kellett dolgoznia, hogy a junior Eb-re készülő Kriszt Botond a távolugrás során súlyosan megsérült, így a verseny és a kiküldetési szint teljesítésének feladására kényszerült.


Az ifjúsági lány hétpróbázókat azonban igazán keményfából faragták: Renner Luca (jobbra) és Kovács Emma – egymást felülmúlva – óriási eredményeket produkálva teljesítették a kétnapos versenyt és mindketten elérték a Kolumbiában megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnokság nemzetközi (4.900 pont) és hazai (5.100 pont) kiküldetési szintjét. Emma érdemeit növeli, hogy 5.172 pontja mellett több, kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott, míg Luca – az 5.275 pontja mellé – a verseny során magasugrásban (177 cm) és távolugrásban (603 cm) is teljesítette a vb-szintet! Utóbbi eredménye a megengedettnél nagyobb hátszél miatt nem hiteles.
Az ifjúsági világbajnokságot július 15-e és 19-e között a kolumbiai Caliban rendezik meg, ahol remélhetőleg hasonlóan jó teljesítményre lesznek képesek a Gödöllői EAC atlétalányai.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online