Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hathavi jutalommal távozik a Kalória igazgatója

2015-05-15 09:50:13

A gödöllői önkormányzat által alapított gazdasági társaságok sikeres tavalyi gazdálkodása előrevetítette, hogy a cégek vezetőit jutalomban részesíti a lokálpatrióta klubos többségű városvezetés. Akárcsak az elmúlt évben, idén is differenciáltan osztották ki a különpénzt a direktoroknak. Annyi különbséggel, hogy ezúttal mind a hat igazgatónak megítéltek kisebb-nagyobb összeget.

A legjobban megbecsült ügyvezető a Kalória Kft. éléről 21 éves szolgálat után május végén távozó Hatolkai Szaniszló volt, aki – miután közös megegyezéssel megszüntették a munkaviszonyát – 6 havi, bruttó 2.772.000 forinttal egyenértékű jutalmat kapott. A képzeletbeli dobogó második fokára Kovács Balázs (Művészetek Háza) állhatott fel, ő bruttó 1.309.200 forintra tarthat igényt, ami 3 havi munkabérének felel meg.
Rajtuk kívül Lantai Csaba (VÜSZI Kft.) 2 havi (bruttó 1.048.000 forint), Geiger Tibor (Távhő Kft.) 1,5 havi (bruttó 621.000 forint), Vilhelm Ferenc (Piac Kft.) 1,5 havi (bruttó 518.250 forint) és Laurán Csaba (G-Magistratus Zrt.) 1 havi (bruttó 380.000 forint) pluszforrást tudhat a magáénak. Hatan bruttó 6.648.450 forintot.

Kovács Barnabás (MSZP) a Piac-, illetve a Távhő Kft. igazgatójának jutalmazását érintő napirend tárgyalásakor módosító indítványt terjesztett elő: másfélről kéthavi munkabérnek megfelelő összegre kívánta megemelni a különpénzt. Gémesi György – majd a polgármester véleményének hatására a képviselőtestület többsége – nem támogatta a javaslatot. A városvezető arra utalt, hogy a helyi közintézmények vezetői az utóbbi évek gyakorlata szerint egyhavi jutalmat kapnak, s bár ezt a szót nem használta, rossz üzenetnek tartotta a „jutalomfeszültség” esetleges kialakulását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online