Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi György: Mintha a falnak beszélnénk!

2015-05-14 18:33:27

Az utóbbi hetekben bekövetkezett történések alapján nem volt meglepő, hogy a gödöllői képviselőtestület május 14-i ülésének egyebek napirendi pontjában szóba került a válságos gazdasági helyzetben lévő Zöld Híd Régió Kft. ügye. A 106 település hulladékgazdálkodási feladatait ellátó társaság komoly problémákkal küzd, aminek kialakulását – Gémesi György társulási elnök szerint – nem a cég okozta.

Az önkormányzati társulás és a kft. vezetése szinte nap mint nap keresi a megoldást a bajra, de ebben magára marad – nehezményezte Gémesi György. Városunk polgármestere – többek között – elmondta, hogy minden, a helyzet normalizálását célzó rendezvényre, konzultációra meghívják a szaktárcák illetékeseit és a térség országgyűlési képviselőit, ám ők rendre távolmaradnak.
- Mintha a falnak beszélnénk – fogalmazott Gémesi, aki nemrégiben a szemétszállítási díjak 10-11 százalékos emelését említette megoldási lehetőségként. Ezúttal újabb ötlettel állt elő a Zöld Híd Régió Kft. gazdasági helyzetének rendezése érdekében. Elmondta, kezdeményezték az illetékes szaktárcánál, hogy a szolgáltatás általános forgalmi adójának kulcsa a mostani 27 százalékról 5 százalékra csökkenjen. Szavaiból azt lehetett kivenni, hogy ettől a lakosság számára nem mérséklődne a szolgáltatás díja, ám az ÁFA-kulcsok közötti különbségből adódó összeg a társaságnál maradhatna.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online