Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Harmincöt tájképfestmény-remekmű látható a gödöllői kastélyban

2015-04-30 12:39:05

Április 30-án, a délelőtti órákban ünnepélyes keretek között nyitották meg a Gödöllői Királyi Kastély legújabb időszaki kiállítását, a Szinyei, Munkácsy, Székely és tájképfestő kortársaik (1870-1915) Gödöllőn elnevezésű tárlatot.
A műemlék-együttes lovardájában lezajlott eseményen Gönczi Tibor, a gödöllői kastélyt működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója és Gémesi György polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a képen látható L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára – miután méltatta az alkotók művészi nagyságát és munkásságát – megnyitotta a kiállítást, aminek különleges relikviái augusztus 30-ig, naponta 10 és 18 óra között tekinthetők meg a Rudolf-szárny emeleti teremsorában.


Az 1.200 forintos (diák és nyugdíjas 600 forint) belépőjegy megvásárlásával a többi látnivalótól elkülönülten is felkereshető tárlathoz a műtárgyakat a néhány évvel ezelőtt összevont Magyar Nemzeti Galéria és Szépművészeti Múzeum, valamint a Gödöllői Városi Múzeum, a Munkácsy Alapítvány és Pákh Imre kölcsönözte.

Érdeklődésünkre dr. Bakó Zsuzsanna, a kiállítás kurátora elmondta, hogy összesen 35 darab műalkotás látható a termekben. Ezek közül 33 a Magyar Nemzeti Galériából, egy- egy pedig a gödöllői múzeumból és Pákh Imrétől került a kastélyba. Székely Bertalan és Mészöly Géza alkotásaiból 8-8 darab tekinthető meg, ezen kívül Paál László 6, Szinyei Merse Pál 5, Munkácsy Mihály 3, Mednyánszky László és Körösfői-Kriesch Aladár 2-2, míg Nagy Sándor egy festményét csodálhatják meg a közelgő turistaszezonban várhatóan nagy számban Gödöllőre érkező látogatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online