Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Érkeznek a NAV-hoz a bevallási ajánlatok

2015-04-29 10:15:56

Idén több mint 87 ezer fővárosi és Pest megyei adózó kérte a NAV közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében. A hivatal a bevallási ajánlatotokat április 30-ig postázza, illetve az Ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikusan küldi meg. A munkáltatók szintén április 30-ig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítéséről azoknak, akik azt kérték – olvasható az adóhatóság sajtóközleményében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által küldött bevallás adatait össze kell hasonlítani az igazolásokon szereplő adatokkal. Amennyiben eltérés nincs, akkor további teendő sincs, a bevallást nem kell visszaküldeni. Fontos azonban, hogy a hozzá tartozó igazolásokkal együtt 2020. december 31-ig meg kell őrizni.
Aki módosítja vagy kiegészíti a bevallási ajánlatot, annak a végleges változatot aláírva, május 20-áig kell visszajuttatni a NAV-hoz.

Ha valakinek fizetendő adója keletkezik, azt május 20-áig kell rendezni. A bevallási nyomtatványon részletfizetés is választható (150 ezer forintig 6 havi részlet kérhető), ilyenkor az első részletet kell május 20-ig megfizetni.
Az adó átutalással és csekken is befizethető, az ügyfélszolgálatokon pedig bankkártyát is használhatnak az adózók. Utaláskor az adóazonosítót kell beírni a közlemény rovatba.

Akinek visszaigényelhető adója van, a bevallás főlapján kell jeleznie, ha visszakéri az adót és az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címet is meg kell adnia.
Az szja 1+1%-áról május 20-ig lehet rendelkezni, a támogatható szervezetek a NAV honlapján szerepelnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online