Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egymilliót küld Gödöllő a beregszászi gyerekek oktatásának támogatására

2015-04-21 13:31:57

Április 2-i ülésén a gödöllői városvezetés arról határozott, hogy – a helyi költségvetés általános tartalékának terhére – egymillió forintot adományoz a beregszászi magyar gyerekek oktatásának támogatására. Az összeget az 1989-ben megalakult, a határon túl (elsősorban a Felvidéken és Kárpátalján) élő magyar kisebbségek nemzeti, kulturális, szellemi, közművelődési és érdekképviseleti tevékenységét segítő Rákóczi Szövetségen keresztül juttatják el Gödöllő testvérvárosába.

Az előterjesztéshez Tóth Tibor, a város korábbi alpolgármestere, a Rákóczi Szövetség Gödöllőn 2010 márciusában megalakult tagszervezetének elnöke fűzött szóbeli kiegészítést, aminek során felmerült, hogy lehetősége szerint bárki hozzájárulhat az adományozáshoz. Simon Gellért (Fidesz-KDNP) üdvözölte a kezdeményezést, és felajánlást is tett.

A célra adakozni szándékozók a Rákóczi Szövetség 11705008-20488172 számú bankszámlájára utalhatják vagy fizethetik be az általuk felajánlott összeget, úgy, hogy a közlemény rovatban feltüntetik a Gödöllő szót.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online