Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőiek is javasolhatják, hol mérjen a traffipax

2015-04-10 09:44:25

24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett, Speedmarathont – hajt végre az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) április 16-án, csütörtökön 6 órától április 17-én, pénteken 6 óráig. Az akcióhoz 20 tagállam csatlakozott – olvasható a police.hu oldalon.

Hazánkban a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. A 24 óra során a műszerek részére több ellenőrzési helyet jelölnek meg, egy helyszínen legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása.
Hasonlóan az eredeti német Blitzmarathon akcióhoz, a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is szeretné bevonni, így javaslatokat vár arra, hogy ezen időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.
A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok emailen keresztül, megyénként és külön a fővárosra vonatkozóan fogadják majd. A gödöllőiek erre az email-címre küldhetik el helyszín-javaslataikat április 14-én, kedden 8 óráig.

Ezt követően, a lakosság jelzései és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat.
A javaslattevők közül az ellenőrzés bemutatására megyénként 10-10 főt a rendőrség meghív az ellenőrzések helyszínére. A meghívottak a részletekről emailben kapnak tájékoztatást.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online