Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Május közepén Gödöllőn randevúznak a természetfilmesek

2015-04-06 11:18:25

Egyre inkább körvonalazódik a magyar tudományos és természetfilmes szakma elképzelésének megvalósulása: sikerült tető alá hozni a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált Gödöllőn. Az esemény időpontja május 14-17.

A fesztivál célja, hogy lehetőséget adjon a mai kiváló – kiemelten közép-kelet-európai – filmkészítőknek és alkotóknak műveik szélesebb körben való megismertetésére, bemutatására és a megmérettetésre. A nevezés lezárult: február végéig 42 országból 424 alkotás érkezett a seregszemlére, köztük 132 magyar.

Igazodva a beérkezett filmek számához, a városközpontban több helyszínen lesznek vetítések. A Művészetek Háza Gödöllő épületében, a városi filmszínházban és a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában, valamint alternatív helyszínként a városi könyvtárban ülhetnek vászon elé az érdeklődők. Az Alsóparkban szórakoztató és szakmai programok kísérik a rendezvényt, az esti órákban pedig a város főterén szabadtéri vetítéseket tartanak. Május 15-ét diáknapként, míg május 16-át családi napként nevesítették a szervezők.

A fesztivál gáláját május 17-én, vasárnap 18 órától rendezik meg, ahol 9 kategóriában I-III. díjat, 5 technikai díjat, 7 különdíjat, 6 médiatámogatói díjat és 5 Magyar alkotói különdíjat adnak át. Ezen felül gazdára talál a Kárpát-medencei alkotói díj és a Rockenbauer-emlékdíj is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online