Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Virágvasárnapi passiójáték Máriabesnyőn

2015-03-28 09:22:11

Passiójátékot mutatnak be virágvasárnap a máriabesnyői bazilika udvarán - mondta el az MTI-nek az előadás rendezője. A Besnyői passiónak a közönség is aktív részesévé válik.

Zimányi Norbert a Jézus szenvedését és halálát megidéző passiójáték kapcsán kiemelte: a besnyői előadás Mel Gibson A passió című filmjére, valamint boldog Emmerich Anna Katalin látomásaira épül, és fontos eleme a zene, amit A passió és a Gladiátor című filmek zenéiből állítottak össze.

A máriabesnyői bazilika udvarán a nézők is csatlakozhatnak a passiójátékhoz. Az előadás kezdetén a közönség szövegkönyv-kivonatokat kap, kiemelve benne azokat a részeket, amikor ők is bekapcsolódhatnak az előadásba. A nézők úgy követhetik a jeleneteket, mintha maguk is ott lennének a főpap házában vagy Pilátus palotájának udvarán, és több jelenet is a közönség sorai közt játszódik.
A résztvevők „elkísérhetik” Jézust a keresztútján, mint ahogyan a nép tette, Jeruzsálem utcáin egészen a Golgotáig - magyarázta az előadás megálmodója.

A Besnyői passiót 2007 virágvasárnapján mutatták be először, szereplői az egyházközség tagjai közül kerültek ki, és a jelmezek, kellékek nagy részét is ők készítették. Az előadásban most negyvenöten vesznek részt, de több száz embert várnak a passiójátékra.

Zimányi Norbert hozzátette: a jövőre tizedik születésnapját ünneplő előadás az itt élők, a környékbeliek és sok állandó visszatérő látogató számára mára a húsvéti misztérium részévé vált.
Mind a március 28-i, szombati nyilvános főpróba, mind a március 29-i, vasárnapi – egyaránt 16 órakor kezdődő – előadás megtekintése ingyenes.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online