Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezek az boltok lesznek nyitva vasárnap Gödöllőn

2015-03-14 12:19:39

A KDNP javaslatára megszületett törvény rendelkezései alapján március 15-étől életbe lép a vasárnapi pihenőnap bevezetése, ezáltal a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben.

A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján 6 és 22 óra között, illetve december 31-én 6 és 12 óra között nyitva lehetnek az üzletek. A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként.
Így – például – a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a legalább egyötöd részben tulajdonos vagy családtagja(i) dolgozhat(nak) benne. Továbbá: a kizárólag pékárut és tejterméket értékesítő üzlet kiskereskedelmi napokon (hétfőtől szombatig) 5 óra és 22 óra, vasárnap és munkaszüneti napokon 5 óra és 12 óra között nyitva tarthat. Az újságot árusító üzlet, valamint a virágot árusító üzlet vasárnap és munkaszüneti napokon 6 óra és 12 óra között nyitva lehet.

Lássuk, melyek azok az – az eddig tudomásunkra jutott – élelmiszert is árusító üzletek, amelyek vasárnap is nyitva lesznek Gödöllőn!

• Csíkos ABC Szőlő utca 10.) 6 és 22 óra között
• Manna Élelmiszer és Pékség (Blaháné út 43.) 0-24 óra
• Prémium csemege és húsbolt (Szilágyi Erzsébet utca 27.) 7 és 13 óra között
• Royal Csemege (arab - Kossuth Lajos utca 26.) 6 és 22 óra között

Ha bárki tud olyan, élelmiszert forgalmazó gödöllői üzletet, amely a jövőben nyitva tart vasárnap, a név, a cím és a nyitvatartási idő meghatározásával erre az email címre elküldheti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online