Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megtört az átok: először nyert otthonában a gödöllői tizenegy

2015-03-07 17:00:11

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 17. forduló:
Gödöllői SK – Taksony SE 3-0
(1-0)

Az élcsoporthoz tartozó taksonyiak ellen próbált szerencsét Nagy Dániel együttese, amely először lépett hazai pályára a tavaszi idényben. A vendégek ősszel 5-3 arányban verték városunk tizenegyét, és most is esélyesebbek voltak.
Ennek megfelelően az első félórában nyomás alá helyezték a GSK egységét, ám támadójátékukban valós veszély nem rejlett. Ezt követően a házigazdák felocsúdtak és a térfélcseréig többször jöttek előre: előbb egy kapu előtt kavarodás után kihagyták a meccs addigi legnagyobb ziccerét, majd a 44. percben egy ritkán látható góllal megszerezték a vezetést. A jobb szélen elfutó Nagy Tamás mintegy három méterre az alapvonaltól beadásra szánta el magát, de lábáról lepörgött a labda, pont annyira, hogy a kint álló taksonyi kapus felett a hálóba vágódjon.

Alig telt el pár perc a második játékrészből, amikor megduplázta előnyét a fehér mezes gödöllői csapat: Kaiser László középről a bal oldalon érkező Polyák Attila elé fejlete a bőrgolyót, aki úgy lőtte ki a vendégek kapujának jobb alsó sarkát, hogy a labda éppen elfért a kapufa és a vetődő hálóőr között. Nulla-kettes hátrányuknál a taksonyiak szinte mindent egy lapra feltéve támadtak a szépítésért, de próbálkozásaik döntő többsége elhalt, főként a remekül alkalmazott hazai lestaktika miatt. A hajtós ütközet slusszpoénját a csereként beállt Farkas Péter 90. perben elért találata jelentette, a fiatal támadó egy balról beívelt szögletrúgás után fejjel volt eredményes.


A gödöllői tizenegy 125 napja, azaz, november 2-án, a Tápiószecső otthonában nyert utoljára a mostani bajnokságban. Hazai pályán pedig ez volt a GSK alakulatának első sikere a 2014-2015-ös pontvadászatban.

A Gödöllői SK csapata 21 ponttal, 32-40-es gólkülönbséggel a tabella 11. helyén áll a Pest megyei bajnokságban. Következik: Örkény SE – Gödöllői SK március 14., szombat 15 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online