Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idén négyen vehetik át a Gödöllő Városért díjat

2015-03-02 12:18:54

Egy, a díjazottak zártkörű ülésen történt jóváhagyását megelőző rendeletmódosításnak köszönhetően, idén négy kiválasztott veheti át a helyi önkormányzat által 19 esztendeje alapított Gödöllő Városért díjat. Korábban legfeljebb két személy és egy közösség érdemelhette ki a település második legrangosabb kitüntetését és az azzal járó díszoklevelet, Világfa-kisplasztikát, valamint pénzjutalmat.

A tavaly decemberben közzétett felhívásban megadott határidőig kilenc személyre és két közösségre érkezett jelölés. Közülük – a Kulturális, Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának indítványa alapján – szavazták meg az idei díjazottakat. Lássuk, kikre esett a képviselőtestület tagjainak választása (képen balról jobbra):


Prof. dr. Körösvölgyi László
, a Gödöllői Királyi Kastély egykori ügyvezető igazgatója (1999-2005), aki a műemlék-együttes fejlesztésében végzett munkája és magas szintű kulturális központtá való emelése miatt kapja meg a kitüntetést.
Dr. Révész T. Mihály
jogtörténész, címzetes egyetemi tanár, a Gödöllői Királyi Kastély korábbi ügyvezető igazgatója (2005-2010), az ORTT első elnöke, aki a kastély lovardájának, Rudolf- és Gizella szárnyának felújításában végzett elkötelezett és eredményes szakmai tevékenysége okán lett kitüntetett.
Dr. Sivadó János
görög katolikus parókus, aki a görög katolikus egyházközségben végzett eredményes alkotómunkája, valamint a város és a hívek iránti elkötelezettsége miatt veheti át a díjat.
Talamba ütőegyüttes
, amelynek tagjai magas szintű, kimagasló és igényes kulturális tevékenységükért részesülnek az elismerésben.

A Gödöllő Városért díjat a március 15-i nemzeti ünnep gödöllői rendezvényén adják át. A ceremónia 17 órakor kezdődik a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online