Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tompa játékkal is kiszenvedte a győzelmet a Gödöllő Kaposváron

2015-02-20 19:12:56

NB I. alapszakasz, 21. forduló:
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – TEVA-Gödöllői RC 2-3
(23, -25, 22, -14, -9)

A Magyar Kupa döntőjének nem kis sokkot okozó elvesztése után, a hazai környezetben cseppet sem veszélytelen kaposvári lányok elleni bajnoki ütközeten keresett vigasztalódást a gödöllői hatos. Tegyük, hozzá, a kissé tartalékos gödöllői hatos, mivel a TEVA-bombázók közül sem vállfájdalmakkal küszködő Szakmáry Gréta, sem Csengeri Petra nem kapott helyet a kezdőcsapatban. Kalotai Zsófia és Radomszki Boglárka viszont igen, és Széles Petra elhagyta a centerposztot, szélsőütőként szorgoskodott.

Az első játszmában 9-8-as gödöllői előnyig nem hatott hátrányosan a vendégek megszokottól eltérő felállása, ám ezt követően hazaiak zsinórban nyolc pontot gyártottak (16-9), amire öttel válaszoltak Horváth András tanítványai (16-14). Tekintettel arra, hogy vészesen közelgett a szett vége, és a vendéglátók előnye nem akart fogyni, a cseresarokból beszállt Csengeri Petra, és mezőnyözni Kovács Adél is. A húzás azonban csak felzárkózást ért, részsikert nem: minimális különbséggel a Kaposváré lett a nyitó játszma.

Gödöllői szemszögből nézve nem indult rózsásan a második felvonás, a házigazdák 9-5-re, majd 14-7-re elhúztak. Ehhez hozzájárult a vendégek halovány nyitásfogadása és az elméretezett ütések sora is. Tizennyolcnál már nyolc pont volt a rés a riválisok között, de Széles Petra támadószerváival kettőre szűkült. Húsznál – Takács Doroti és Fritz Ágnes pontjaival – egál lett. A hajrában Kalotai is rátett egy lapáttal: 24-21, ide. Majd 25-24, oda. Szerencsére, volt visszaút, és városunk együttese Széles blokkról kivágódott ütésével kicsikarta az egyenlítést.


Sajnos, a harmadik etapra sem akart összeállni a TEVA-hatos játéka, így a kaposváriak 13-8-as, kisvártatva pedig 19-13-as előnyt harcoltak ki. Indulhatott a hajsza, hogy ne kerüljön újra szetthátrányba az ekkor igencsak enerváltan teljesítő gödöllői alakulat. Az eredmény szorosabbá tétele összejött, de a tetemes hátrányt képtelen volt eltüntetni városunk csapata.

A negyedik játszmának úgy vágtak neki a látogatók, hogy ha elbukják, azzal az alapszakasz második helyüket is kockáztatják. Három-hat után, Radomszki ütésével, 7-6-nál először vezetett a Gödöllő a játékrészen belül. A kvázi vészhelyzetet a későbbiekben is jól kezelték a lányok (15-9, 18-14), ezáltal nekivághattak a csapatok a döntő szettnek. Ebben – 5-8-as hátrány után – a mieinknek a jött ki jobban a lépés, így a vártnál tompább produkcióval is meglett a gödöllői győzelem.

A TEVA-Gödöllői RC csapata 52 ponttal, 57-19-es szett- és 1.787-1.516-os pontaránnyal a 2. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online