Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Renner Luca és Kriszt Botond többpróba aranya

2015-02-16 09:09:40

Óriási sikereket ért el a kiváló tízpróbázó, Zsivóczky Attila vezette Gödöllői EAC-os többpróba-csoport a február 14-én és 15-én, a budapesti SYMA-csarnokban megrendezett felnőtt-, junior- és ifjúsági fedett pályás országos bajnokságon.

Az első napon, az ifjúsági női ötpróba (60 méter gát, magasugrás, súlylökés, távolugrás, 800 méter) versenyén a GEAC két versenyzője kimagaslott a mezőnyből: Renner Luca nemzetközileg is jegyzett, 4.048 pontos országos ifjúsági csúccsal nyert aranyérmet, míg klubtársa, Kovács Emma 3.896 ponttal a második helyen végzett. Mindkettőjük teljesítménye igen biztató a nyári ifjúsági világbajnokságot tekintve. A juniorkorú többpróbázóknál sem maradt medál nélkül a gödöllői egyesület, itt Ajkler Eszter 3.186 ponttal kaparintotta meg az ezüstérmet.

A kétnapos férfi junior hétpróba (60 méter, távolugrás, súlylökés, magasugrás, 60 méter gát, rúdugrás, 1.000 méter) megmérettetés során hatalmas küzdelemben lett aranyérmes és országos bajnok a Gödöllői EAC 19 éves többpróbázója, Kriszt Botond (4.711 pont), aki az első nap után csak a harmadik helyen állt.

Kovács Emma és Renner Luca a felnőtt bajnok, Zsivóczky-Farkas Györgyi (középen) társaságában, és Kriszt Botond a dobogó tetején, előtte edzője, Zsivóczky Attila

A párhuzamosan zajló nyílt országos versenyen rajthoz állt gödöllői atléták közül feltétlenül említést érdemel Kovács Zoltán 400 méteres futása, mivel közel fél év kihagyás után, felnőtt ranglista vezető eredménnyel (48,06 mp) tért vissza, ami nagyon biztató a jövő heti felnőtt országos bajnokság előtt. Rajta kívül Répási Petra (8,56 mp) és Juhász Fanni (8,66 mp) elhozta a 60 méteres gátfutás arany- és ezüstérmét, Kálmán Csenge pedig – legjobb magyarként – a második helyen ért célba női 400 méteren (57,18 mp).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online