Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tízmilliót szánnak a Hattyús-tavat és a termálfürdőt megalapozó szakértői anyagokra

2015-02-10 18:20:01

 


„Az alsóparki vizes fejlesztések előkészítésének részeként el kell készíttetni egyes előzetes megalapozó szakértői anyagokat, hogy a megváltozott körülmények és új tényezők figyelembevételével kijelölhető legyen a fejlesztési tervezés tartalma:
• a Hattyús-tó helyreállításának előkészítésére,
• az alsóparki kutak hasznosítására (gyógyvíz-kút és a további két kút hasznosítása, többek között fürdő, illetve strand kialakításához, az uszodaprojekthez).”

Szó szerint ezeket a mondatokat tartalmazza az idei évre elfogadott gödöllői költségvetésről szóló előterjesztés. A feladatok elvégzésére 10 millió forintos forrást különítettek el 2015-re a döntéshozók.
Aki elég régen él Gödöllőn, pontosan tudja, hogy egyik fejlesztési cél sem újkeletű. Mindkettő előélete hosszú év(tized)ekre nyúlik vissza. A kastéllyal szemközti Hattyús-tavat (a városi múzeum birtokában lévő korabeli képen) több mint 140 éve temették be, a termálvíz-kereső első fúrások pedig mintegy fél évszázada történtek meg.


Most ismét napirendre került a két téma, mint írják: a „rekreációs tervek előkészítése” okán. A projektek megvalósulásának időpontja azonban még mindig megjósolhatatlan…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online