Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői fiaskó öt szettben, Újpesten

2015-02-09 19:02:24

NB I. alapszakasz, 19. forduló:
Újpesti TE – TEVA-Gödöllői RC 3-2
(17, -13, 21, -27, 12)

Január 30-a helyett február második hétfőjén játszották le a mérkőzést, ami – az alapszakasz-elsőség magkaparintása miatt – elsősorban városunk csapata számára bírt kiemelt jelentőséggel. Nem könnyítette Horváth András együttesének a dolgát, hogy a lilák ebben az idényben még nem kaptak ki otthonukban. Ugyanakkor friss élményként élhetett az emlékezetükben, hogy a kupaelődöntő január végi visszavágóján aranyszettet veszítve maradtak le a fináléról.
És akkor egy kis matek, kezdetnek. A Gödöllőnek mindenképpen hárompontos (3-0 vagy 3-1) sikerre volt szüksége ahhoz, hogy életben tartsa halovány esélyét az alapszakasz-elsőségre.

Miután a gödöllőiek igencsak pontatlanul fejezték be támadásaikat az első szett elején, 10-4-re elhúzott az UTE. A későbbiekben a felszabadultabban és pontosabban játszó hazaiak többször tréfálták meg Horváth András együttesének tagjait nyitásaikkal, így 13-5-re, majd 18-11-re alakult az eredmény. A vége pedig 25-17 lett, a sáncolásban is jeleskedő liláknak.

A gyengécske nyitány után, a második felvonásban a „szebbik” arcát is megmutatta a gödöllői hatos. A vendégek – elsősorban Széles Petra szerváinak, illetve Csengeri Petra védhetetlen ütéseinek köszönhetően – fokozatosan léptek el riválisuktól, és 18-nál tízpontosra hizlalták vezetésüket, majd gond nélkül egyenlítettek.

A harmadik játszmában pillanatok alatt 6-1-es hátrányba kerültek a látogatók, de kisvártatva sikerült egyenlíteniük. Ezt követően ismét a hazaiak ragadták magukhoz az irányítást (18-14), és a játékrész végéig megőrizték előnyüket.
Ezzel eldőlt, hogy a gödöllőiek már biztosan pontot veszítenek, így a meccs után pontszámban nem érhetik be a Vasast.

A folytatásban csupán egyetlen kérdés maradt: képes-e városunk alakulata arra, hogy másodszor is egyenlítsen, és a döntő játszmában a maga javára fordítsa a találkozó végeredményét, megtörve ezzel az újpestiek otthoni veretlenségét? A vendégsikerhez vezető út első feladatát drámai körülmények között teljesítették a vizitálók, akik 26-25-nél meccslabdát hárítottak. Bár nagyot küzdöttek, a második kihívásnak sajnos nem tudtak megfelelni, így az ötödik felvonás – és ezzel a mérkőzés – az újpestieké lett.

A TEVA-Gödöllői RC csapata 50 ponttal, 54-17-es szett- és 1.675-1.418-as pontaránnyal a 2. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online