Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megérkezett Gödöllőre a renitens autósokat fenyegető csúcs-traffipax

2015-02-06 15:06:06

Február 5-én a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékesei is átvették azt a változtatható helyű kamerát, ami az új, országosan bevezetés előtt álló közlekedési ellenőrzési rendszer egyik egysége a százhatvanból.

A csúcs-traffipaxként is illethető, ARH CAM S1 típusú készülék ára megközelíti a 6 millió forintot. Beszerzése európai uniós finanszírozással valósult meg. A renitens autósokat fenyegető kamera – a közúti járművek haladási sebességének ellenőrzése mellett – képes az automatikus rendszámfelismerésre, a járműkategóriánkénti forgalomszámlálásra és érzékeli a forgalomtorlódást is. Kiegészítő funkcióként érzékeli a záróvonal átlépését, a behajtási tilalom és a kötelező haladási irány megszegését, a veszélyes áru szállítására megjelölt járműveket, az autópálya leálló sávjának vagy az autóbusz forgalmi sáv jogosulatlan igénybe vételét, a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások és a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire vonatkozó előírások megtartását, valamint a biztonsági öv használatára vonatkozó szabályok betartását. Egy kiegészítő kézi berendezés segítségével a rendőrök azt is látni fogják, ha a kamerával figyelt autót körözik, lejárt a műszaki érvényessége vagy nincs érvényes kötelező biztosítása.


Hírportálunk megtudta, hogy februárban még csak teszt üzemmódban vetik be az új készléket a gödöllői rendőrök. Márciustól azonban már élesben dolgozik az új, mindent tudó traffipax, áprilistól pedig a – közúti balesetek és sérülések számának csökkentésében fontos eszköznek szánt – kamera kiegészítő funkcióit is használhatják.

Hogy Gödöllőn hol és mikor? Amint megtudjuk, közzétesszük.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online