Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Dupla szettelőnyből bukta el a Gödöllő a Vasas elleni csúcsrangadót

2015-02-05 20:10:14

Női röplabda, NB I. alapszakasz, 4. forduló:
Vasas Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3-2
(-21, -13, 19, 21, 11)

Kétszeri halasztás után eljött az igazság pillanata. A mérkőzés eredeti időpontja október 12-e lett volna, de a fővárosiak állítólagos teremgondja miatt előbb január 16-ára, majd február 5-ére módosították a rangadó időpontját. Már soha nem kapunk választ arra, milyen eredménnyel zárult volna a meccs októberben, így viszont az alapszakasz-elsőség megszerzése szempontjából különös jelentősége volt annak, miként osztoznak a pontokon a riválisok.

Csengeri Petra vezérletével jobban kezdte a csúcsrangadót városunk hatosa, ám később fordult a kocka, és a második technikai időnél már a Vasas vezetett 16-14-re. Széles Petra két, ász értékű nyitásával 17-nél egál lett, majd – megköszönve két hazai hibát – Horváth András formációja 19-17-re elhúzott. A folytatásban a kicsikart előnyt nem csak őrizték, hanem növelték is a gödöllőiek, így behúzták az első játszmát.

A második játszma első szakasza a TEVA-különítmény tagjainak szája íze szerint alakult (3-8). Kisvártatva a folytatás is, amiben ismét főszerep jutott a hatékonyan adogató csapatkapitánynak, Széles Petrának (4-11). Nem volt vitás, a találkozó ezen szakaszában a játék minden elemében nagyságrendekkel jobban játszott vendéglátójánál városunk csapata, amely 18-nál elérte a tízpontos különbséget, és gond nélkül növelte szettelőnyét.

Hogy a Vasas is tud, ha akar (és keveset hibázik), arra jó példa volt a harmadik felvonás. A fővárosi piros-kékek 16-8-ra elléptek. A GRC azonban megrázta magát, és a remek formában játszó Csengeri bombáinak is köszönhetően 19-18-ra felzárkózott. Ennél többre viszont már nem jutott, ezáltal szépített a Vasas.

Egyfajta hullámvasúthoz hasonlított az eredmény alakulása a negyedik etap kezdetén. Öt-hármas hazai vezetés után a gödöllői lányok zsinórban hét pontot termeltek: az egyiket úgy, hogy lábról pattant át a labda a házigazdák térfelére (5-10)! Ezt követően a hazaiak percei következtek, akik 10-nél egyenlítettek. Városuk hatosa átmenetileg újra előnyt kovácsolt (10-13, majd 15-18), ám ez hamar odalett. Sőt, 20-nál már a Vasas volt előbbre. Horváth András időt kért. A játékmegszakítás azonban nem segített, így jöhetett a döntő játszma.
Ennek feszültségét a Folyondár utcaiak bírták jobban. Sokkal jobban, így a 8-2-nél lezajlott térfélcsere után – a négy meccslabdából a másodikat érvényesítve – ők zárták örömmel a kétarcú összecsapást.

A két csapat február 14-én, szombaton 18 órától a Magyar Kupa döntőjében ismét találkozik egymással. A Fáy utcai sportcsarnokban lezajló finálét a Duna World csatorna élőben közvetíti. Előtte azonban még komoly feladat vár a gödöllői lányokra, hiszen február 9-én, hétfőn 17 órától az UTE csarnokában pótolják a 19. fordulóból elhalasztott bajnoki ütközetet.

Tizenkilenc mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 49 ponttal, 52-14-es szett- és 1.571-1.313-as pontaránnyal a 2. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online