Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Trendek és tendenciák a juttatások területén – 2015

2015-02-04 16:16:28

A közterhek nem változtak az elmúlt évihez képest, ugyanakkor szigorúbb korlátozások léptek életbe a keretösszegek, illetve a kedvezményesen adható juttatások tekintetében. Nem csökkent jelentősen cafeteria iránti munkáltatói érdeklődés. Ez derül ki a gödöllői központú Szent István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem kutatóinak a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a BKIK támogatásával elkészített felméréséből. A kutatásban részt vevő 271 cég és intézmény több mint fele az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén működik.

A kutatást vezető dr. Poór József egyetemi tanár szerint a felmérés adatai továbbra is alátámasztják azt a korábbi évek során hasonlóan tapasztalt összefüggést, miszerint, a cafeteria elterjedtsége a szervezeti nagysággal van szoros összefüggésben. Amíg az 1.000 fő fölötti nagyvállalatok 88%-ánál megtalálható a rugalmas juttatási rendszer valamely formája, addig a 10 fő alatti mikro-vállalkozások csak 39 százaléka építette be ösztönzési rendszerébe a választható juttatásokat.

Óhegyi Katalin kutató elmondta, hogy a legnépszerűbb juttatások terén nem volt jelentős elmozdulás a tavalyi évhez képest. A felmérés eredményei alapján a legnépszerűbb kínálati cafeteria elem 2015-ben is a SZÉP kártya, amelynek mindhárom alszámlája egységesen népszerű, a válaszadó cégek 64%-a kínálja dolgozóinak a cafeteria keretében. Az Erzsébet utalvány (61%) és az egészségpénztári hozzájárulás (59%) ugyancsak a legnépszerűbb cafeteria kínálati elemek közé tartoznak.

Leggyakoribb cafeteria elemek sorrendje

A dolgozók számára egy adóévben elkölthető cafeteria összegek szervezetenként meglehetősen eltérnek. A cégek mérete és a keretösszegek között nem találunk szignifikáns összefüggést. A 100 ezer forint alatti cafeteria keret ritka (2%). Emellett 7%-nál jelenik meg 500 ezer forintnál magasabb juttatási csomag. A cafeteriát működtető szervezetek 61%-a 150 ezer forint és 400 ezer forint közötti keretösszeget biztosít dolgozóinak. Az átlagos juttatási keret 2015-ben – a tavalyi átlagot meghaladóan – 312 ezer forintra tehető. Figyelembe véve a munkáltatók közterhek megosztására vonatkozó válaszait, ez idén 262.800 forint értékű nettó juttatásnak felel meg – összegezte az adatokat Fata László, a kutatást támogató Cafeteria TREND Magazin szakértője.

Cafeteria éves keretösszeg felülvizsgálatánál figyelembe vett szempontok

Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke kiemelte, hogy szervezetük négy évvel ezelőtt megfogalmazta a Cafeteria Indexet, ami nem más, mint egy egzakt mutató, és a vállalatok cafeteria  tudatosságáról ad képet. Ilyen módon a jelenlegi kutatásban mért adatok alapján a magyarországi Cafeteria Index 2015-ben 67%, az előző évekhez képest enyhe, 5 százalékos javuló tendenciát mutat. Megállapítható, hogy a tudatosság alapvetően azoknál a cégeknél fejlődik, akik mérték már az index egyes elemeit az elmúlt években. A tudatos munkáltatók ugyanakkor egyre következetesebbek cafeteria juttatási rendszerükkel kapcsolatos változtatásaikban, döntéseikben – olvasható a Szent István Egyetem sajtóközleményében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online