Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: gödöllői sikerek a fedett pályás idénynyitón

2015-02-02 08:54:17

Február 1-jén, a budapesti Syma-csarnokban rendezték meg a 2015. évi atlétikai idény első hazai felnőtt versenyét, a Budapest-bajnokságot. A nyílt országos minősítő versenyen a Gödöllői EAC atlétái – a bécsi és pozsonyi versenyek után – jól szerepeltek.

Női rúdugrásban az újonnan igazolt Juhász Fanni (képen) 390 centiméteres eredménnyel első lett, a még serdülőkorú Kondrák Réka a 6. (290 cm), az ifjúsági Kriszt Annamária pedig a 7. (280 cm) helyen végzett. Férfi rúdugrásban az ifjúsági korú Simonváros Csanád 400 centiméteres ugrásával a 6. helyen végzett.
Kitettek magukért a gödöllői sprinterek is. A sérült Kaptur Éva távollétében a női mezőnyben Baráti Patrícia 60 és 200 méteres távon egyaránt bronzérmet szerzett (7,88 mp, 25,68 mp), míg a férfiaknál Pázmándi Zsolt a 2. helyen végzett (6,91 mp).

A gátfutók ismét nagyot alkottak. A junior Eb-re készülő Répási Petra a felnőttek között kiváló idővel (8,49 mp) ezüstérmes lett 60 méteren. Az ifjúsági világbajnokságra kandidáló többpróbázó hölgyek óriási egyéni csúcsokkal állhattak korosztályukban a dobogón: Renner Luca 8,87, Kovács Emma 8,94 másodperc alatt teljesítette a távot. Ugyanitt az első éves ifi Csernyánszky Flóra egyéni csúcsa (9,13 mp) is kiváló eredmények mondható.
Luca és Emma a felnőtt magasugrásban az előkelő 4-7. helyet szerezték meg, egyaránt 165 centiméteres teljesítménnyel. Említést érdemel még Esztergály Koppány, aki az ifi súlylökésben nyert ezüstérmet 14,51 méteres eredménnyel.

A Gödöllői EAC versenyzőit Kaptur Éva, Karlik Pál, Zsivóczky Attila, Szörényi István, Máté Alpár, Körmendy Katalin és Borisz Volkov edzők készítették fel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online