Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: gödöllői sikerek a fedett pályás idénynyitón

2015-02-02 08:54:17

Február 1-jén, a budapesti Syma-csarnokban rendezték meg a 2015. évi atlétikai idény első hazai felnőtt versenyét, a Budapest-bajnokságot. A nyílt országos minősítő versenyen a Gödöllői EAC atlétái – a bécsi és pozsonyi versenyek után – jól szerepeltek.

Női rúdugrásban az újonnan igazolt Juhász Fanni (képen) 390 centiméteres eredménnyel első lett, a még serdülőkorú Kondrák Réka a 6. (290 cm), az ifjúsági Kriszt Annamária pedig a 7. (280 cm) helyen végzett. Férfi rúdugrásban az ifjúsági korú Simonváros Csanád 400 centiméteres ugrásával a 6. helyen végzett.
Kitettek magukért a gödöllői sprinterek is. A sérült Kaptur Éva távollétében a női mezőnyben Baráti Patrícia 60 és 200 méteres távon egyaránt bronzérmet szerzett (7,88 mp, 25,68 mp), míg a férfiaknál Pázmándi Zsolt a 2. helyen végzett (6,91 mp).

A gátfutók ismét nagyot alkottak. A junior Eb-re készülő Répási Petra a felnőttek között kiváló idővel (8,49 mp) ezüstérmes lett 60 méteren. Az ifjúsági világbajnokságra kandidáló többpróbázó hölgyek óriási egyéni csúcsokkal állhattak korosztályukban a dobogón: Renner Luca 8,87, Kovács Emma 8,94 másodperc alatt teljesítette a távot. Ugyanitt az első éves ifi Csernyánszky Flóra egyéni csúcsa (9,13 mp) is kiváló eredmények mondható.
Luca és Emma a felnőtt magasugrásban az előkelő 4-7. helyet szerezték meg, egyaránt 165 centiméteres teljesítménnyel. Említést érdemel még Esztergály Koppány, aki az ifi súlylökésben nyert ezüstérmet 14,51 méteres eredménnyel.

A Gödöllői EAC versenyzőit Kaptur Éva, Karlik Pál, Zsivóczky Attila, Szörényi István, Máté Alpár, Körmendy Katalin és Borisz Volkov edzők készítették fel.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online