Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Időnként a döcögés is belefért a Nyíregyháza legyőzésébe

2015-02-01 19:16:45

NB I. alapszakasz, 20. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Fatum-Nyírsuli 3-0
(22, 17, 17)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Fritz, Csengeri, Radomszki, Széles. Cserék: Bánlaki (liberó), Kalotai, Lados, Nagy Kitti.

Nem is olyan régen még igazi rangadónak számított a két csapat összecsapása, mára azonban átrajzolódtak az erőviszonyok, így az alapszakasz-elsőségre hajtó gödöllőiek egyértelmű esélyesként léptek pályára a 6. helyezett nyírségiek ellen.

Alaposan beragadt a rajtnál a hazai csapat (0-5), amely betegsége miatt nélkülözni kényszerült Takács Dorotit, így Radomszki Boglárka kapott helyet a kezdőhatosban. A nyírégieknél nem csak pályán volt, hanem meghatározó szerepet játszott a jó kezdésben a két légiós, a brazil Debora Riberio és a nemrégiben szerződtetett venezuelai Carolina Valdez.
Mivel a házigazdák jócskán hadilábon álltak a nyitásfogadásokkal, nem ment könnyen a pontszerzésekhez elengedhetetlenül szükséges támadásépítés, és ez nehezítette a felzárkózást. Olyannyira, hogy a második technikai időnél ismét ötpontos különbség (11-16) tátongott a két formáció között. Széles Petra szerváinak köszönhetően 18-nál egyenlített a Gödöllő. Húsz egálnál a vendégek edzője, Kőhalmi Richárd bevetett a rutinos Natalija Akimovát, de Csengeri Petra két bombájával ő sem tudott mit kezdeni. Végjátékban kicsikart előnyét gond nélkül őrizte meg a szett végéig a TEVA-hatos, ezáltal megúszta, hogy hátrányba kerüljön.

A folytatásban összeszedettebben mozgott Horváth András alakulata, 8-4 után azonban jöttek a bosszantó hibák, amiket Valdez vezérletével megtoroltak a nyíregyháziak (12-13). Szerencsére, a gödöllőiek viszonylag hamar rendezték soraikat, és esetenként a mázli-faktort is segítségül hívva, 20-14-re elléptek, majd lezárták a játszmát.

Résen kellett lennie városunk csapatának, hogy mihamarabb elvégezze az erre a napra rendelt feladatát. Pláne úgy, hogy 4-1-et követően a vizitálók 7-6-ra fordítottak. Csakhogy, Radomszki Bogi szervái mögött zsinórban hét pontot termeltek a házigazdák (13-7), és innen már nem engedték ki a kezükből a meccset.

Hárompontos diadala ellenére, az egy meccsel kevesebbet játszott Gödöllő átadni kényszerült a Vasasnak a vezetést az alapszakasz-tabellán. Reméljük, ez az állapot csak átmeneti, és a Folyondár utcában február 5-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő rangadó után visszaáll a mieink számára idilli állapot.
Tizennyolc mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 48 ponttal, 50-11-es szett- és 1.470-1.214-es pontaránnyal a 2. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online